Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Escala

L'Ajuntament de l'Escala renova el conveni per impulsar el Projecte Sèpia

Va ser creat fa dos anys per tal d'afavorir la conservació i reproducció dels cefalòpodes a la badia de Roses

L'Ajuntament de l'Escala renova el conveni per impulsar el Projecte SèpiaAJUNTAMENT DE L'ESCALA

L'Ajuntament de l'Escala ha renovat el conveni per continuar sent un dels principals impulsors del Projecte Sèpia, creat fa dos anys per tal d'afavorir la conservació i reproducció dels cefalòpodes a la badia de Roses.

Aquest serà el tercer any del projecte, coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalenc Isaac Moya. Des del primer moment, l'Ajuntament de l'Escala ha estat un dels impulsors principals i aquest dimecres, amb la renovació del conveni, el consistori es compromet a aportar 7.260 euros per a la seva continuïtat.

L'any passat es van salvar unes 800.000 sèpies i calamars, a través d'un sistema d'incubadores que permet rescatar els ous dipositats a les xarxes dels pescadors.

Des del primer moment, aquest projecte ha volgut incidir en diversos àmbits, des de l'aspecte mediambiental de garantir la reproducció dels cefalòpodes a la zona, fins al vessant educatiu, turístic i econòmic. En aquest sentit, s'han impulsat campanyes de sensibilització ciutadana i unes jornades gastronòmiques de la Sèpia, entre altres accions paral·leles.

Prem per veure més contingut per a tu