Segueix-nos a les xarxes socials:

Educació

Les escoles de Primària ja es poden inscriure al programa educatiu Recerkids

La iniciativa és per a alumnes de 5è i 6è amb l'objectiu d'estimular la recerca científica

Les escoles de Primària ja es poden inscriure al programa educatiu RecerkidsRECERKIDS

Aquest dilluns, 15 de gener, s'ha obert el període d'inscripcions per les escoles catalanes que vulguin participar a la segona edició del programa Recerkids.

La Secretaria d'Universitats i Recerca va posar en marxa l'any passat aquest programa entre els alumnes de 5è i 6è d'Educació Primària amb el doble objectiu d'estimular la recerca científica entre els infants de 10 a 12 anys i donar a conèixer l'activitat que es fa a les universitats i centres de recerca de Catalunya. La primera edició va assolir un gran èxit de convocatòria amb més de 100 escoles participants i prop de 5.000 nois i noies.

El programa, coordinat per la Direcció General de Recerca, s'adreça a totes les escoles públiques i concertades de Catalunya que tenen fins al 2 de febrer per inscriure's i participar-hi.

Recerkids s'estructura en dues fases. Durant la primera, els estudiants de les escoles inscrites han de realitzar un projecte de recerca a l'aula emmarcat en un repte científic. Per a aquest curs 2017-2018, el projecte de recerca a desenvolupar ha de girar al voltant de la salut, amb tres grans subtemes: la salut i el cos humà; la salut al món; la salut i l'entorn.

Com ajuda complementària, el professorat de les escoles participants rebrà material didàctic i assessorament pedagògic per part d'un equip d'especialistes en didàctica de la ciència. Aquesta primera fase comença el 5 de febrer i s'allarga fins al 7 de maig.

Tot just després, a finals de maig o principis de juny, les escoles tindran la possibilitat de participar en un congrés científic que enguany se celebrarà a Barcelona i Girona simultàniament. Allà, els diferents equips de recerca de les escoles podran compartir els resultats del seu projecte i, alhora, gaudir d'una sèrie de propostes lúdiques i d'experimentació científica.

El programa Recerkids, que compta amb la col·laboració d'Eduxarxa, s'afegeix a altres iniciatives que la Direcció General de Recerca realitza per divulgar la ciència entre els infants i els joves de Catalunya, com ara el concurs de videojocs "Científics en joc", la col·lecció Personatges en joc o Els contes de la Laura i en Joan.

Prem per veure més contingut per a tu