Segueix-nos a les xarxes socials:

Aquests són els 17 diputats gironins al Parlament

Quatre dels set diputats de Junts per Catalunya s'estrenaran al Parlament, mentre que els quatre d'Esquerra ja hi estaven l'última legislatura

Tres eleccions en cinc anys han modificat la representació gironina al Parlament de Catalunya, on Ciutadans s´erigeix com el partit que ha guanyat més terreny. Des del 2012, aquesta formació ha passat de no tenir presència a Girona a aconseguir 2 diputats el 2015 i a doblar-los ahir, convertint-se en la tercera força de la demarcació amb el mateix nombre de representants que ERC. El major nombre de diputats, 7, els ha obtingut Junts per Catalunya, mentre que PSC i la CUP han revalidat els que tenien -guanyant més d´un miler de vots els socialistes i perdent-ne prop d´11.600 els anticapitalistes. El PP, que fa dos anys va representar el delegat del Govern espanyol a Girona, Enric Millo, ha desaparegut; igual que Catalunya en Comú-Podem -llavors, Catalunya Sí que es Pot.

Junts per Catalunya

Gemma Geis

Advocada

38 anys

La número 1 de Junts per Catalunya a Girona és una independent, doctora en Dret administratiu (amb Premi Extraordinari) i vicerectora de la Universitat de Girona, on imparteix classes.

Lluís Puig

Director artístic

58 anys

L´últim conseller de Cultura i director ge-neral de Cultura Popu-lar, va ser director artístic del Mercat de Música Viva de Vic i de la Fira Mediterrània de Manresa. Premi Nacio-nal de Dansa 1984.

Marta Madrenas

Llicenciada en dret

50 anys

El 2016 va agafar el relleu de Puigdemont a l´alcaldia de Girona. És llicenciada en Dret i va presidir el Col·legi d´Aparelladors, Arqui-tectes Tècnics i Engi-nyers de l´Edificació de Barcelona.

Narcís Clara

Llicenciat en Matemàtiques

57 anys

Aquest Doctor en Administració i Direcció d´Empreses de Begur, tot i que viu a Girona, és professor de Matemàtiques a la Facultat de Ciències de la UdG.

Lluís Guinó

Llicenciat en dret i Ciències Polítiques

48 anys

Alcalde de Besalú des de 1995, diputat del Parlament des del 2010 i vicepresident 1r de la Mesa el 2017, ha exercit d´advocat durant vint anys a Girona.

Jordi Munell

Llicenciat en Ciències Físiques

52 anys

Alcalde de Ripoll des del 2011 i diputat del Parlament des del 2015, també és diplomat en Comerç exterior. Ha treballat com a professor d´educació Secundària.

Francesc Ten

Llicenciat en filologia catalana

49 anys

Cap del Servei de Publicacions de la UdG i director dels Serveis Territorials de Cultura, el 2014 i el 2015 va ser el coordinador d´Arts escèniques de l´Ajuntament de Girona.

ERC

Dolors Bassa

Llicenciada en psicopedagogia

58 anys

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies des del 2016, va ser secretària gene-ral d´UGT a Girona i regidora d´ERC a l´Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Roger Torrent

Politòleg i Urbanista

38 anys

L´alcalde de Sarrià de Ter des del 2007 ha estat diputat al Parlament les dues últimes legislatures, i va ser el portaveu d´ERC a la Diputació de Girona el 2011 i 2012.

Anna Caula

Entrenadora de bàsquet

46 anys

Va ser la número 2 de Junts pel Sí a Girona el 2015 i, des de llavors, ha estat diputada al Parlament. La seva trajectòria està vincu-lada al bàsquet i ha entrenat l´UNI Girona.

Sergi Sabrià

Llicenciat en polítiques

42 anys

Militant d´Esquerra des del 2007, és regidor de l´Ajuntament de Palafrugell (municipi d´on va ser alcalde del 2007 al 2009) i diputat al Parlament de Catalunya des de 2012.

Cs

Jean Castel

Empresari

51 anys

Va ser regidor i porta-veu de Ciutadans a l´Ajuntament de Girona (2015) i al Consell del Gironès. Fins ara, diputat al Parlament. Gerent i administrador d´empreses del sector financer i immobiliari.

Alfonso Sánchez

Programador Informàtic

31 anys

Va estudiar Enginyeria tècnica en Informàtica de Gestió a la UdG, viu a Tossa, d´on és el portaveu de Cs, i és programador en una multinacional. És diputat al Parlament.

Héctor Amelló

Llicenciat en Belles arts i en Ciències polítiques

40 anys

És regidor i portaveu de Cs a Figueres i conseller comarcal a l´Alt Empordà, a més de tenir càrrecs a la direcció del partit a Girona.

Maria del Camino Fernández

Auxiliar d´infermeria

42 anys

Forma part de l´agrupació de Ciutadans de Salt i assumeix les Relacions institucionals del partit a la província. Va treballar al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

PSC

Rafel Bbruguera

professor de Filologia catalana

61 anys

Diputat al Parlament des de 2015, va ser senador per Girona des del 2004. Entre 1983 i 1995 va ser alcalde de l´Escala, d´on va ser regidor per primer cop el 1979.

CUP

Natàlia Sànchez

Història i comunicació cult.

34 anys

Regidora de la CUP a Figueres, és sòcia d´una productora audiovisual. Ha coordinat diversos projectes de divulgació del patrimoni històric, natural i artístic.

ELS DIPUTATS GIRONINS A BARCELONA

JXCAT

Carles Puigdemont

Llicenciat en periodisme

54 anys

Fa dos anys, era el 3r de Junts pel Sí a Girona. Diputat del Parlament des de 2006, el gener de 2016 va ser investit 130è president de la Generalitat; deixant l´alcaldia de Girona, on era des del 2011.

Joaquim Torra

Llicenciat en dret

55 anys

Aquest blanenc ocupa l´11è lloc a la llista de Puigdemont. Advocat, exdirector del Born Centre Cultural i, ara, de la «Revista de Cata-lunya». El 2015 el van nomenar president d'Òmnium en substi-tució de Muriel Casals.

Josep Riera

Llicenciat en periodisme

54 anys

Periodista esportiu nascut a Osor (la Selva), que va dirigir el diari El 9 esportiu entre 2003 i 2012, és un altre gironí a la llista de JxCat a Barcelona. En el seu cas, al lloc número 13.

CUP

Ruben Wagensberg

Activista i productor musical

31 anys

L´activista i impulsor de la campanya a favor de l´acollida de refugiats «Casa nostra, casa vostra», està empadronat a Cantallops, on va votar ahir. S´ha estrenat en la política com a número 9 d´ERC.

Prem per veure més contingut per a tu