Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

L'Ajuntament de Figueres s'afegeix al Dia Internacional contra la violència de gènere

Adreçats principalment als joves, es faran una exposició i un acte de rebuig i de record de les dones assassinades l'any 2017

L'Ajuntament de Figueres commemorarà el Dia Internacional contra la violència de gènere amb una campanya de sensibilització adreçada principalment als joves que es durà a terme a través d'una exposició als instituts de la ciutat al voltant del dia 25 de novembre i un acte de rebuig a la violència i de record a les dones assassinades l'any 2017 que tindrà lloc el 24 de novembre.

Pel que fa a la campanya de sensibilització, s'ha treballat en el disseny d'una exposició que estarà en diversos centres de secundària de Figueres els dies previs i posteriors al 25 de novembre. La mostra, formada per 5 roll-ups que combinen imatges, text i codis QR que enllacen a vídeos de Youtube, convida a reflexionar sobre el fenomen de la violència i sobre els models de relació de parella.

Amb l'objectiu que la campanya es pugui ampliar a tota la ciutadania, algunes de les imatges de l'exposició es compartiran a través de les xarxes socials i dels canals de comunicació i de difusió de l'Ajuntament.

A més, el divendres 24 de novembre, a les 18 h, s'ha organitzat un acte de rebuig a la violència i de record a les dones assassinades l'any 2017, que estarà protagonitzat per les entitats Violeta, Garotes, Grup de Dones de l'Alt Empordà Glòria Compte i La Funcional Teatre. En primer lloc, es llegirà un manifest i, a continuació, es llegiran els noms de les dones assassinades, per a cadascuna de les quals es col·locaran unes sabates al terra al costat d'una esquela i una espelma.

La regidora de les Dones, Dolors Pujol, destaca que la campanya pretén sensibilitzar la ciutadania i, en especial, els joves, sobre els models de feminitat i masculinitat i sobre les formes d'establir relacions afectives per avançar cap a models de parella basats en la igualtat i el respecte.

Prem per veure més contingut per a tu