Segueix-nos a les xarxes socials:

Ensenyament

Figueres dona ajuts per al desplaçament en tren d'estudiants a Girona, Barcelona i Perpinyà

260 joves figuerencs s'han beneficiat de la iniciativa des que es va posar en funcionament el 2014

Figueres dona ajuts per al desplaçament en tren d'estudiants a Girona, Barcelona i PerpinyàEMPORDA.INFO

L'Ajuntament de Figueres ja té en marxa la tercera convocatòria d'ajuts per a l'adquisició d'abonaments en tren d'alta velocitat i mitja distància per a joves que cursen estudis universitaris, cicles formatius de grau mig o superior que es desplacen a Girona, Barcelona o, com a novetat d'enguany, Perpinyà.

Figueres promou aquestes ajudes des del 2014, amb l'objectiu d'ajudar a totes les famílies amb fills que estudien fora de Figueres i que s'han de desplaçar cada dia, a més de potenciar l'arrelament dels joves a la ciutat. Els requisits per gaudir dels ajuts es mantenen respecte la convocatòria anterior, així com la bonificaciació, que és del 40% de l'import dels abonaments mensuals en el cas dels trens de mitja distància, i 30% en el cas dels trens d'Alta Velocitat.

El pla d'ajuts per a l'adquisició d'abonaments de tren per a estudiants compta amb una partida pressupostària de prop de 27.000 euros. Així, l'aportació mitjana que l'Ajuntament destina per a estudiant és de 731 euros l'any als joves que es desplacen amb Alta Velocitat i 180 euros l'any als usuaris de trens de mitja distància.

Des que la iniciativa es va posar en funcionament el 2014, 260 joves figuerencs se n'han beneficiat, 100 pel que fa als ajuts per a desplaçament en tren d'alta velocitat, i 160 pel que fa als ajuts per a trens de mitja distància (aquesta última modalitat només es porta a terme des de fa dos cursos).

L'alcaldessa de Figueres i regidora d'Educació, Marta Felip, ha afirmat: "Centrem els esforços en ajuts als joves i a l'educació, que és un dels puntals principals de l'acció de Govern".

El regidor de Joventut ha remarcat la importància de l'aportació que destina l'Ajuntament a aquesta iniciativa i ha explicat que any rere any s'intenta millorar i ampliar la línia d'ajuts per arribar al màxim d'estudiants possibles.

Els requisits per gaudir del pla d'ajuts són ser estudiant universitari o cursar cicles formatiu de grau mig o superior, estar empadronat a Figueres i tenir entre 16 i 25 anys, estar matriculat de com a mínim 45 crèdits o d’un 75% de la càrrega lectiva i desplaçar-se cada dia amb tren per anar i venir de Girona, Barcelona o Perpinyà.

Prem per veure més contingut per a tu