Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

La Cantarella de Roses uneix les veus d'uns 400 estudiants a la plaça Frederic Rahola

L'espectacle musical té un fil argumental dedicat a la relació avis-nets i el contrast camp-ciutat

La Cantarella de Roses uneix les veus d'uns 400 estudiants a la plaça Frederic RaholaEMPORDÀ

La Cantarella és un espectacle musical que aquest dijous, 18 de maig, se celebra a Roses, a la plaça Frederic Rahola, a les 11.30 hores, amb la paticipació d'uns 400 alumnes. La cantada reuneix estudiants de 6è de Primària i de primer cicle d'ESO de les escoles que pertanyen a la ZEO (Zona Escolar Obligatòria) de Roses.

Anna Massot, directora de l'Escola Narcís Monturiol i membre del grup impulsor de la Cantarella, explica que aquest projecte és "un element bàsic per al desenvolupament dels alumnes, ja que els potencia les iniciatives d'esforç i superació personal, el treball conjunt i el vessant artístic".

"No es tracta només de gaudir tot cantant i escoltant cançons -hi afegeix-, sinó que és molt més: és el resultat de l'esforç de crear, representar i compartir una història, que porta a reflexionar i a aprendre a caminar per la vida."

L'espectacle segueix un fil conductor teatralitzat, i en aquesta ocasió (8a edició) els temes són la relació entre avis i nets i el contrast de vida entre el camp i la ciutat. Anna Massot es felicita que aquest muntatge és possible amb la col·laboració de les AMPA, el Servei Educatiu de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Roses.

Als cantaires, els acompanya la Cantarella Band, un grup creat per a aquest espectacle, format per Juan Herrera, a la guitarra; Adrià Hereu, a la bateria, i Pere Cañada, al baix. En algunes cançons, a més, col·laboren Sasha, al piano; Esther Martínez, a l'acordió, i Toni Ros, al trombó.Escoles i instituts participants

Escoles i instituts participants

Els centres participants són: l'Institut Cap Norfeu , de Roses (1r d'ESO); l'Institut Illa de Rodes, de Roses (2n d'ESO); el Centre Escolar Empordà, de Roses, el qual, a part de participar al cor de veus amb els alumnes de Cicle Superior, també s'ha encarregat de representar la història.

També hi ha els grups de cicle superior d'aquestes escoles: Montserrat Vayreda, Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives i Els Grecs, de Roses; Martí Inglés, de Palau-saverdera i l'Escola de Pau. Es dona la circumstància que, aquest mateix any, la Cantarella ha estat guardonada amb el premi Aemcat d'Educació Musical al millor projecte educatiu de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu