Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La química castellonina Sílvia Osuna conclou que la dona té poca presència en la ciència

En el TOC Empresarial, ideat per la XEC i Promoció Econòmica de Figueres, va aportar dades del CIS

La química castellonina Sílvia Osuna conclou que la dona té poca presència en la ciènciaXEC EMPORDÀ

La científica castellonina Sílvia Osuna Oliveras, nascuda el 1983, doctora en Química i investigadora Ramón y Cajal a la Universitat de Girona, ha protagonitzat el 2n TOC Empresarial, que organitza la XEC Empordà (Xarxa d'Emprenedores Comptenets) amb el suport de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres.

Cap a una trentena de persones van escoltar la seva ponència, a l'Hotel Pirineus, en el decurs de la qual va mostrar les estadístiques realitzades pel CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques), on és prou evident la poca presència i visibilitat de les dones en el món de la ciència.

Com a dada rellevant, a l'Estat espanyol només hi ha un 29% de dones, si bé aquest percentatge és superior al de països com Alemanya, França i Holanda.

Sílvia Osuna va animar als assistents a valorar les raons i a qüestionar el model existent per a liderar projectes d'investigació.

Des de l'Associació XEC han volgut avançar que el proper TOC Empresarial ha estat convidat el doctor Narcís Bardalet, pediatre i metge forense, a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

Prem per veure més contingut per a tu