Segueix-nos a les xarxes socials:

Costa Brava

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla Inuncat activada pel temporal marítim

Per a aquest dimecres es manté la situació de mar de fons a l'Alt i Baix Empordà

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla Inuncat activada pel temporal marítimEMPORDA.INFO

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) i l’ha passat a la situació de prealerta en base a les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). La situació de mar de fons de component est s’allargarà fins a aquest dimecres a l’Alt i Baix Empordà, amb onades que podran superar els 2,5 metres d’altura. Protecció Civil recomana mantenir la prudència en aquest indrets. Aquest dimarts l’alçada màxima d'onatge a Begur ha estat de 4,80 metres (amb 3,5 de mitjana) i 3,80 metres d’alçada màxima a Barcelona (amb 2,40 de mitjana).

L’Agència Catalana de l’Aigua recorda que tot i que les intenses pluges de la passada nit han finalitzat, el Ter al seu pas per Ripoll, el Llobregat a Guardiola de Berguedà i el Fluvià a Esponellà porten un cabal alt. La tendència, però, és d’anar a la baixa.

També es recorda que l’embassament de Foix continua sobreeixint i s’espera que el cabal sobreeixit sigui de poca importància. Es preveu que aquesta situació es mantingui durant les properes hores.

Prem per veure més contingut per a tu