Segueix-nos a les xarxes socials:

Llengua estrangera

Escriure un correu electrònic, una de les activitats de les proves de 4t d'ESO

Gairebé 70.000 alumnes han fet aquest dimecres la prova de ciències

El segon dia de les proves de competències bàsiques que han de fer gairebé 70.000 alumnes de 4t d'ESO és el torn de les ciències i les llengües estrangeres. Majoritàriament, (69.076 alumnes, han fet la prova d'anglès, que ha inclòs un text d'Ajuda en Acció sobre la importància de l'educació i un sobre les persones que han canviat el món com Edison, Ford o Fleming. Els 238 estudiants que han fet la prova de francès s'han trobat un text de Marie Gouze i un altre sobre tatuatges, elaborats des de diverses fonts. Només 94 estudiants han fet la d'alemany que els ha presentat un text sobre l'ús d'internet i una carta. L'activitat d'expressió escrita de les tres llengües ha estat escriure un correu electrònic.

En la prova de la competència cientificotecnològica, els alumnes s'han trobat una recepta de magdalenes a partir de la qual se'ls preguntava sobre química, amb el llevat com a excusa, sobre volums i sobre temperatures. En una segona activitat, la prova plantejava una hipotètica excursió perquè els alumnes poguessin calcular distàncies i temps. A més, se'ls ha fet relacionar el cicle de l'aigua i fenòmens com les tempestes i l'arc de Sant Martí. Un exercici sobre antibiòtics i un altre sobre teixits intel·ligents han acabat de posar a prova els coneixements en ciències dels alumnes de 4t d'ESO.

Aquest segon dia de proves, els alumnes de la Vall d'Aran, en total 49, també han hagut d'examinar-se d'aranès. Un text de Marta Rojals, de 'Primavera, estiu, etcètera', traduït i adaptat i un altre sobre raquetes de neu, extret d'un blog d'internet, han configurat les proves de comprensió lectora, que serveixen també per examinar la gramàtica i l'ortografia dels alumnes. En l'expressió escrita, se'ls demanava reflexionar sobre el paper de la dona a la família.

Prem per veure més contingut per a tu