Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres / Roses

Tres instituts de l'Alt Empordà fan reconeixement acadèmic de l'experiència laboral

Els centres que ofereixen places per a aquest servei són l'Olivar Gran, el Narcís Monturiol i el Cap Norfeu

Tres centres educatius de la comarca de l'Alt Empordà ofereixen places pel servei d'assessorament i reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials. Al conjunt de Catalunya 119 centres ofereixen un total de 5.815 places per aquest servei del Departament d'Ensenyament.

A l'Alt Empordà, els instituts que presten aquests serveis són el Cap Norfeu de Roses, i el Narcís Monturiol i l'Olivar Gran de Figueres.

El servei d'assessorament té per objectiu definir i orientar persones amb experiència laboral i formació prèvia que estiguin interessades a millorar la seva qualificació i que vulguin rebre assessorament personalitzat per aconseguir-ho. Durant aquest procés d'assessorament, que es desenvolupa durant dues o tres sessions presencials, l'usuari aporta tota la documentació de què disposa perquè li sigui valorada la seva formació i experiència laboral.

Al final de tot aquests procés l'usuari obté un informe d'assessorament que conté el seu itinerari amb les recomanacions per dur-lo a terme. Aquest informe és un requisit previ per sol·licitar el reconeixement acadèmic dels coneixements que s'hagin assolit mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials.

Una junta de reconeixement avalua l'usuari analitzant l'informe d'assessorament i els altres documents que aporta la persona de les unitats formatives o mòduls que vol que li siguin reconeguts. També convoca la persona per fer-li una entrevista personal de contrastació. Si la junta reconeix acadèmicament algunes unitats formatives o mòduls, el centre les certifica amb valor acadèmic.

Posteriorment, si es vol obtenir el títol del cicle corresponent i convalidar les unitats formatives o mòduls (reconeguts) cal matricular-se, totalment o parcial, en el cicle formatiu corresponent, acreditant els requisits acadèmics d'accés que s'estableixen per als cicles formatius de grau mitjà o superior, segons correspongui.

Prem per veure més contingut per a tu