Segueix-nos a les xarxes socials:

Medi ambient

L'Alt Empordà és la comarca gironina que ha generat més residus per càpita

S'han generat 794,97 quilos per habitant cada any

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha presentat avui les dades del 2015 de residus municipals a les comarques gironines, que indiquen un lleuger increment en la producció de residus en aquest àmbit, amb una generació per càpita superior a la mitjana de Catalunya. Per a Tost, “hem de cercar sistemes més eficients de recollida i escenaris de pagaments per generació. Només així avançarem significament”. Per assolir-ho, ha dit, “és clau un consens entre administració, ciutadania i indústria”.

L’any 2015 s’han generat a les comarques gironines (Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva) un total de 455.043 tones de residus municipals, un 0,65% més que el 2014. La generació per càpita s’ha situat en 1,69 kg/hab./dia, per sobre de la mitjana de Catalunya, que és d’1,35 kg/hab./dia.

L’Alt Empordà és la comarca que ha generat més residus per càpita, amb 794,97 kg/hab./any, i el Gironès, la que menys, amb 411,88 kg/hab./any. El Pla de l’Estany i el Gironès són les comarques d’aquest àmbit que no superen la mitjana de generació de residus de tot Catalunya.

Recollida selectiva similar a la resta de Catalunya

Pel que fa a la recollida selectiva neta, que fa referència als residus recollits selectivament sense tenir en compte els impropis presents, a les Comarques gironines se situa el 2015 en el 30,96 %, similar a la mitjana de tot Catalunya, que és del 30,48%.

El Gironès és la comarca que millor separa els residus, amb un índex de recollida selectiva neta que arriba al 36,51%, i la Selva és la que registra l’índex més baix, amb un 27,75%. El Gironès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Ripollès superen la mitjana de Catalunya en aquest àmbit.

El municipi que millor resultat treu en quan a recollida selectiva neta és Vilablareix, amb un 79,18 %, seguida de Boadella i les Escaules, amb un 71,73 %, Biure, amb un 71,33 %, Terrades, amb un 71,28 % i Celrà, amb un 65,25 %.

La situació global a Catalunya

Pel que fa al global de Catalunya, l’any 2015 es van generar 3,7 milions de tones de residus municipals, que corresponen a 1,35 quilos de deixalles per habitant i dia. Això representa un lleuger repunt respecte l’any anterior (1,33 kg/hab/dia). Del total dels residus municipals, es van recollir selectivament el 39%, és a dir, 1,4 milions de tones, que suposa un 3,7% d’increment respecte el 2014.

Prem per veure més contingut per a tu