Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres aconsegueix una aturada provisional de la vaga d'Ecoserveis

L'alcaldessa i els representants dels grups municipals ho han acordat amb els sindicats

Figueres aconsegueix una aturada provisional de la vaga d'EcoserveisAJUNTAMENT

L'alcaldessa Marta Felip, el Conseller Delegat d'EcoServeis Quim Felip, els portaveus de tots els grups municipals del Consistori i els representants sindicals de COBAS i CCOO s'han reunit aquest matí a la sala de Plens de l'Ajuntament per intentar arribar a un acord i desencallar les negociacions.

Després d’aproximadament tres hores de debat, segons ha informat l'Ajuntament, s’ha arribat al consens mitjançant la petició de pronunciament a una autoritat judicial laboral sobre la legalitat de l’article 1 del conveni sotmès a negociació i les implicacions legals derivades de la seva futura aplicació. Per aquest motiu s'ha acordat suspendre temporalment la vaga a l'espera del pronunciament, i continuar amb les negociacions a partir d'aquest punt.

L’alcaldessa Marta Felip afirma que queda molt camp per córrer en la negociació: “L’Ajuntament vol resoldre tots els dubtes i esgotar totes les vies possibles de negociació”.

Més de tres mesos encallats

Fa més de tres mesos que els sindicats i l'Ajuntament de Figueres negocien el nou conveni col·lectiu d'Ecoserveis, que compta amb 115 empleats. Els plans de l'equip de govern de traspassar part de la plantilla a Fisersa i externalitzar el servei d'escombraries a una empresa privada xoca frontalment amb la voluntat de COBAS i CCOO, que finalment va decidir convocar una vaga indefinida a partir de l'1 d'agost que ara ha quedat suspesa temporalment.

Ricardo López, president del comitè d'empresa, avisava que no permetran que es divideixi els empleats i que volien una altra proposta de l’Ajuntament per desbloquejar la situació. També es queixaven que els empleats de Fisersa han patit retallades de sou de prop del 8% en els darrers anys pel context de crisi.

Per la seva banda, l’alcaldessa va demanar prudència i va assegurar que els plans de l’Ajuntament no preveien en cap cas rebaixes salarials a la plantilla. La seva proposta és la d’aprovar un conveni per a quatre anys que s’aniria prorrogant fins que no s’acabés de negociar el nou.

Fisersa és una empresa 100% pública i ofereix els serveis de subministrament d'aigua potable, clavegueram, tractament d'aigües residuals, transport urbà, gestió de les zones blaves d'aparcament i grua municipal. L'ajuntament vol que, a partir d'ara, també capitalitzi els serveis d'enllumenat i jardineria.

Prem per veure més contingut per a tu