Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

Roses vol posar càmeres al passeig marítim per lluitar contra els top manta

L'Ajuntament les tramitarà per l'estiu vinent, mentre aquest any posarà més vigilància policial

Roses vol posar càmeres al passeig marítim per lluitar contra els top mantaJAUME

L´Ajuntament de Roses ha començat els primers passos per instal.lar càmeres de videovigilància al passeig marítim per tal de lluitar contra el top manta. S´està treballant en el projecte per entregar-lo a la Generalitat sol.licitant permís. La mesura es treballa per l´estiu vinent. Per aquest estiu s´han contractat més agents per tal d´intentar tenir vigilància permanent. La Jonquera també està pendent d´instal.lar càmeres aquest any al Pertús per la venda ambulant i la de droga.

Al passeig ja s´hi han pogut veure els primers venedors ambulants il.legals. De moment són esporàdics però són conscients que arribaran a desenes com cada any en plena temporada turística. Això obliga a continuar buscant mesures que els dissuadeixin d´instal.lar-se en aquest punt.

«L´Ajuntament intenta tirar endavant tots els instruments que pugui trobar per lluitar contra el top manta», diu l´alcaldessa, Montse Mindan, perquè recorda que «el canvi de llei encara no el tenim, i l´activitat continua sent només una falta administrativa, i es fa difícil eradicar el top manta». Per aquest motiu van afegint mesures a les que ja s´han posat en marxa i a les que hi haurà l´estiu vinent.

Mindan recorda que la reforma del passeig ha suposat col.locar-hi elements, com jardineres, que trenquen l´espai per posar dificultats a crear una línia continua de venedors ambulants. A més,a lesa actuacions policials habituals s´hi sumarà una vigilància més permanent. S´havia previst fer-ho amb seguretat privada però Interior ho va denegar.

Per cobrir-ho amb policia local, l´Ajuntament va convocar sis places d´agents de la guàrdia urbana. Dues han quedats vacavants i no saben si amb els quatre nous agents podran cobrir la vigilància tot el dia. S´intentarà que sigui el màxim d´hores possibles, diu l´alcaldessa. D´altra banda, a la junta de seguretat celebrada la setmana passada es va demanar a la resta de forces policials que es fes «una proposta conjunta per poder coordinar una major presència policial».

Paral.lelament s´ha posat sobre la taula la videovigilància. L´alcaldessa ha explicat que es va plantejar a la Generalitat si creien que seria viable i una vegada els han dit que sí, estan treballant en el projecte. S´ha contactat amb una empresa especialitzada perquè se´n faci càrrec. Amb aquesta proposta es farà la sol.licitud a la Generalitat. L´autorització l´ha de donar Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (CCDVC).

La mesura de les càmeres per al top manta també s´espera posar en servei a la Jonquera on ja tenen videovigilància des del mes de març a l´NII. Com en el cas de Roses, s´han convertit en dos dels punts que atrauen cada any milers de venedors i les màfies que els acompanyen.Les dues poblacions lluiten per eradicar-ho sense que fins ara hagi permès eradicar-los. A Roses se situen al llarg passeig marítim i les platges i a la Jonquera al Pertús.

Prem per veure més contingut per a tu