Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La FOEG porta alcaldes polonesos a Figueres per promoure el model turístic gironí

La delegació també visitarà altres localitats de les comarques gironines

La FOEG porta alcaldes polonesos a Figueres per promoure el model turístic gironíEMPORDA.INFO

Una vintena d´alcaldes polonesos visiten des d´avui i fins dimecres les comarques de Girona en una iniciativa organitzada per la patronal FOEG per difondre el model turístic del territori i genera sinèrgies. Aquest matí han assistit, a l´Ajuntament de Figueres, a una xerrada sobre organització territorial, relació entre administracions i model turístic. La recepció ha anat a càrrec del tinent d´alcalde de Figueres, Pere Casellas; el regidor d´Assumptes Transfronterers, Francesc Cruanyes; i el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Manel Toro. Els alcaldes també fan una visita al celler la Vinyeta, de Mollet de Perelada, i a la tarda aniran al Museu Dalí.

El president de la FOEG, Ernest Plana, ha destacat "l´excel·lència del territori gironí i del turisme de casa nostra, que és un gran atractiu per a altres països". Els alcaldes polonesos centren aquest visita bàsicament a conèixer experiències de zones de l´interior per traslladar-les als seus municipis, que són de la zona de la Gran Polònia i tenen entre 10.000 i 40.000 habitants.

La delegació d´ alcaldes i representants polítics que visiten les comarques de Girona formen part del Centre de Formació i Estudis d´Administració Local de Wielkopolska (Wielkopolski O?rodek Kszta?cenia? i Studiów Samorz?dowych) a Pozna? que és l´organització regional d´autogoverns locals més antiga i més gran de Polònia que aplega més de 243 municipis. Aquesta organització busca bons exemples de funcionament a nivell local per agafar-los de referència.

Demà es traslladaran a Santa Pau i assistiran a una xerrada sobre la gestió del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa; visitaran el càmping Lava i a la tarda seran a l´Ajuntament de Santa Pau, on es farà una xerrada sobre model turístic de Natura i gastronòmic al municipi i també s´informarà de la DO Fesol Santa Pau.

Dimecres aniran a Banyoles, on a les deu del matí hi haurà una recepció a l´Ajuntament a càrrec de l´alcalde, Miquel Noguer; i de la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica, Joana Vila. Es farà una xerrada sobre el model de turisme de Natura i Esportiu de Banyoles i una visita a l´empresa SEMAB.

És la segona vegada que la FOEG organitza una visita d´aquestes característiques amb alcaldes polonesos. La primera va ser l´any passat, on una vintena d´alcaldes d´altres municipis de la zona de la Gran Polònia van poder conèixer de primera mà com promouen les empreses de les comarques de Girona els productes locals.

Prem per veure més contingut per a tu