Segueix-nos a les xarxes socials:

Agricultura

Donen el tret de sortida a la Declaració Única Agrària 2016

Fins all 30 d´abril, s'espera que més de 57.000 titulars d'explotacions agràries catalanes facin la seva declaració

La Declaració Única Agrària (DUN) és la declaració anual que fan els titulars d'explotacions agràries, que inclou les dades de la seva explotació i que permet sol·licitar diversos ajuts, entre els quals el pagament bàsic, ajuts associats agraris i ramaders, i els ajuts associats al Contracte Global d´Explotació (CGE). Alhora, la DUN també permet realitzar altres tràmits com la comunicació de venda de proximitat de productes agroalimentaris i l´actualització de titularitat del Registre Vitivinícola de Catalunya.

Com cada any, i per a facilitar l´elaboració i tramitació de la DUN, el Departament ha establert convenis de col·laboració amb 75 entitats col·laboradores, que representen 801 punts d´atenció al ciutadà repartits arreu de totes les comarques de Catalunya, a les quals s´ha fet formació, per tal que hi hagi una bona presentació de les declaracions.

El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimetnació (DARP), mitjançant la seva pàgina web http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/desenvolupament-rural/declaracio-unica-agraria/, facilita informació general sobre la DUN, els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC), i altres gestions. A més, com en campanyes anteriors, també es podrà consultar la informació gràfica de l´explotació declarada en anys anteriors, el codi i contrasenya que es comunicarà als declarants de l´any 2015, mitjançant la carta de presentació de campanya que se´ls envia.

El conjunt d´ajuts directes i ajuts associats representa una aportació de més de 380M€ per al sector agroalimentari i forestal català. També convé recordar que la PAC permet als pagesos de la Unió Europea (UE) continuar amb la seva activitat de produir aliments per a atendre les necessitats de 500 milions de ciutadans, complint així amb els seus objectius principals que són garantir una oferta d´aliments estable, segura, i a preus assequibles, i un nivell de vida adequat per als pagesos.

Cal remarcar que l´agricultura és un sector que rep ajudes gairebé només a escala europea, a diferència dels altres sectors que són objecte de polítiques estatals i que és important comptar amb una política pública per a un sector que garanteix la nostra seguretat alimentària, i que té un paper clau en la utilització dels recursos naturals i en el desenvolupament econòmic de les zones rurals.

Prem per veure més contingut per a tu