Segueix-nos a les xarxes socials:

Atén a unes 38.000 famílies a les comarques gironines

El Gran Recapte movilitza 56 punts de recollida a la comarca

El president de la Federació de Bancs d'Aliments de Catalunya assegura que el repte és mantenir les donacions

El Gran Recapte movilitza 56 punts de recollida a la comarcaROGER LLEIXÀ

Fins a 56 punts de recollida, principalment supermercats, hi haurà en aquesta nova edició del Gran Recapte, que es fa aquest divendres i dissabte, impulsat per la Fundació Banc dels Aliments. Tot i que l´Alt Empordà ja ha assolit la xifra de voluntaris necessaris, el president de la Federació de Bancs d´Aliments de ­Ca­talunya, Frederic Gómez, anima a qui ho desitji a apuntar-s´hi a la web de la Fundació -granrecapte.com- i a engruixir la llista de reserva "per si hi ha alguna baixa imprevista".

L´any passat, el Banc dels Aliments van aconseguir recollir un 20 per cent més que l´edició passada, és a dir, van arribar a les 536 tones. Enguany, el repte és mantenir el nombre de quilos, ja que tot i que "hi ha menys famílies per atendre -unes 38.000- el que se´ls dóna no arriba ni a 200 grams per dia", un fet preocupant. Gómez explica que l´objectiu és que les famílies rebin més aliments i més variats. Així, comenta que allò que hauria d´aportar, principalment, la gent és oli, llet, conserves de peix i de carn, sucre, farina i suc de tomata. Assegura que de pasta, llegums i arròs el Banc dels Aliments en disposa procedent d´excedents de la Unió Europea. Explica que aquests productes, a més, cal cuinar-los i això s´afegeix al greuge de la pobresa energètica.

Frederic Gómez reflexiona sobre l´alt nivell de solidaritat de la gent i també, naturalment, de les mateixes superfícies comercials que aporten, totes elles, un tant per cent -en algunes és fix- del que han venut aquell dia. "Aquestes són aportacions que compten molt", comenta el president de la Federació, qui també representa la delegació de les comarques gironines.

Prem per veure més contingut per a tu