Segueix-nos a les xarxes socials:

Insfraestructura elèctrica

La plataforma contra la MAT convoca un acte de protesta

L'acte tindrà lloc a Medinyà a les 12 del migdia, davant l'hotel restaurant Medinyà

La plataforma contra la MAT convoca un acte de protestaSANTI COLL

La plataforma contra la línia de molta alta tensió (MAT) ha convocat per demà una jornada lúdica i de protesta contra les expropiacions de finques afectades per aquesta infraestructura entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema. Segons expliquen els organitzadors, l'activitat consistirà en "una difusió simbòlica, però al mateix temps impactant, de missatges sobre els efectes de la MAT sobre la salut i el medi ambient".

L'acte tindrà lloc a Medinyà a les 12 del migdia, davant l'hotel restaurant Medinyà. La plataforma considera que "l'objectiu real de la MAT és rescatar el sector elèctric espanyol i permetre-li exportar els seus brutals excedents elèctrics cap a Europa i així evitar el fet de tenir aturades les noves centrals de cicle combinat de gas i haver de rebaixar la potència o bé aturar reactors nuclears".

Al mateix temps, asseguren, "és una infraestructura que topa frontalment amb la transició renovable i ens fa més dependents, cosa que en un país com el nostre, amb una dependència energètica de l'exterior del 96%, fa impensable cap possibilitat real d'independència política".

La plataforma anti-MAT "és un projecte que no respon als interessos generals de la població, només a l'enriquiment de grans empreses, fruit del model econòmic capitalista que ens fan viure i ens ofega cada vegada més. Jugar a aquest joc de l'energia i pensar que el consum pot ser infinit, quan vivim en un planeta on els recursos són finits, és tota una irresponsabilitat per part de les empreses i poders polítics que ho avalen, però també nostra, com a consumidors diaris d'aquesta energia".

Prem per veure més contingut per a tu