Segueix-nos a les xarxes socials:

Ratxes de vent de més de 90 km/h a la meitat sud

Alerta per tempestes fortes arreu de Catalunya

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 160 trucades relacionades amb el vent

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en prealerta el pla Procicat per les fortes ratxes de vent de més de 90 km/h que aquest dilluns poden afectar la meitat sud de Catalunya. A les Terres de l'Ebre, el mestral pot superar els 125 km/h. De fet, durant tot el dissabte el telèfon d'emergències 112 va rebre un total de 160 trucades relacionades amb el vent. La majoria van fer-se des del Tarragonès (71) i des del Baix Camp (52) i van ser motivades per risc estructural exterior, caiguda de branques i cobertes i obstacles a la calçada. Paral·lelament, la DGPC també ha emès un avís del pla Inuncat davant la previsió de fortes tempestes aquest dilluns que escombraran el país d'oest a est.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions més intenses es produiran a la meitat nord durant el matí i a les comarques del nord-est durant la tarda. Les precipitacions seran fortes (tot i que la probabilitat de superació del llindar d'intensitat 20 litres en 30 minuts és baixa) i poden anar acompanyades localment de tempesta i calamarsa.

D'altra banda, continuen les maniobres de desguàs als pantans de Mequinensa 1320m3/s; Riba-roja 1210m3/s, i Flix 1230m3/s. A més, el pantà de Riudecanyes en aquest moments no es troba sobreeixint.

Prem per veure més contingut per a tu