Segueix-nos a les xarxes socials:

Medi Ambient

L'Escala té un dels fons marins de major qualitat de Catalunya

És el segon més ben valorat per l'informe anual de la Fundació Mar

L'Escala té un dels fons marins amb una major salut i qualitat de Catalunya. Així ho indica l'informe anual de la Fundació Mar, que dóna la segona millor puntuació a l'Escala, només per darrere del punt de control de Mont-ras.

La Fundació Mar té una vintena d'estacions de control al conjunt del litoral català i en fa seguiment periódic per tal d'analitzar l'estat de salut del fons marí i recomanar actuacions a dur a terme.

Les millors puntuacions les ha obtingut aquest any Mont-ras, amb un 8, i l'Escala, amb un 7,5 -mantenint la puntuació aconseguida l'any passat-. El punt de control del projecte Silmar està situat a la zona de la punta del Romaní.

Un altre dels punts de control de la Fundació Mar és a la cala Montgó, a cavall entre els termes municipals de l'Escala i Torroella de Montgrí. L'informe destaca que el fons marí és ric en posidònia oceànica. En aquest cas, però, la puntuació obtinguda és de 5,8 especialment marcada pel fondeig d'embarcacions, sobretot a l'estiu, ja que l'informe apunta que és un dels elements amb un efecte negatiu sobre la praderia de posidònia oceànica, també afectada pels temporals.

Prem per veure més contingut per a tu