Segueix-nos a les xarxes socials:

El procés participatiu sobre l'Agenda Rural de Catalunya encara el tram final

En aquesta darrera fase, la ciutadania podrà fer les seves aportacions mitjançant el canal Participa

El procés participatiu sobre l'Agenda Rural de Catalunya encara el tram finalGeneralitat de Catalunya

El procés participatiu a l’entorn de l’Agenda Rural encara el tram final. A partir d'aquest dimecres, 12 de gener, la ciutadania podrà consultar i fer les seves aportacions a través del portal Participa. El procés estarà obert fins al 15 de febrer.

Aquest és el darrer pas del procés participatiu engegat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través de la Comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor del Desenvolupament Sostenible (CADS).

Des del mes de febrer, mitjançant 6 tallers temàtics i 15 de territorialitzats, s’han recollit nombroses propostes que han donat com a resultat un document final amb 900 accions. Aquest és el document sobre el qual ara es poden fer noves aportacions i esmenes a través del canal Participa.

Les accions proposades s’ordenen a l’entorn de set grans reptes:

  • Persones, benestar i repte demogràfic
  • Transició ecològica
  • Territori connectat
  • Sistema agroalimentari
  • Gestió forestal
  • Innovació i dinamització social i econòmica
  • Governança

L’Agenda Rural de Catalunya busca identificar les necessitats de l’espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament a través de la diversificació econòmica. L’Agenda és un element clau per a l’equilibri i la cohesió territorial del país.

Aquesta garantia permetrà fer front a reptes de futur com ara el repte demogràfic; la gestió territorial, actuant sobre el medi natural amb els objectius de la conservació i millora de la biodiversitat i la prevenció d’incendis, a través de les mesures de gestió forestal sostenible, elements clau per a la lluita i mitigació del canvi climàtic; i la transició energètica, de manera ordenada, per aconseguir una energia deslligada del carboni l’any 2050; i, especialment, establir un sistema de governança que permeti que, en el futur, es tinguin en compte les necessitats de l’espai rural i la gent que hi viu en totes les polítiques del país.

Prem per veure més contingut per a tu