Segueix-nos a les xarxes socials:

El nou partit que liderarà Àngels Chacón es dirà Centrem

El nou partit que liderarà Àngels Chacón es dirà CentremDavid Zorrakino - Europa Press

El nou partit que liderarà la fins ara secretària general del PDeCAT, Àngels Chacón, es dirà Centrem, marca que es va registrar el 28 de desembre al Ministeri d'Interior, han assegurat a Europa Press fonts pròximes.

El nou partit es presentarà previsiblement l'11 de gener, i preveu aglutinar el PDeCAT, Lliures, Convergents i la Lliga, ha informat aquest dimarts La Vanguardia.

Les mateixes fonts consultades han detallat que les formacions que integraran el nou partit es reuniran aquest mateix dimarts per abordar-ne la presentació i la data.

Chacón, que va ser consellera d'Empresa de la Generalitat, va anunciar al desembre que deixaria el càrrec de secretària general del PDeCAT abans d'acabar l'any, per liderar el nou partit.

A l'octubre, Chacón va pronunciar una conferència al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) en la qual va demanar "generositat" al seu partit, a altres forces i a la societat civil per articular un espai polític de centre integrador, amb prou força per condicionar la governabilitat de Catalunya i per liderar-ne les institucions durant els pròxims anys.

Les paraules de Chacón arribaven després de mesos de negociacions i contactes entre el seu partit, Lliures, Convergents i la Lliga, de les quals finalment es van despenjar el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) de Marta Pascal i Units per Avançar de Ramon Espadaler.

Prem per veure més contingut per a tu