El Govern obrirà la setmana vinent i durant un mes la participació de la ciutadania en l'elaboració de la "Llei integral de reconeixement del dret a la identitat i l'expressió de gènere", la llei trans catalana, l'objectiu del qual és garantir la igualtat i combatre discriminacions.

En una nota de premsa, el Govern ha indicat que les persones interessades podran presentar les seves propostes des del portal Participa Gencat.

L'objectiu és elaborar la llei de forma compartida amb la ciutadania i, especialment, amb les persones trans i les entitats que defensen els drets del col·lectiu.

A més, el Govern ha informat que es duran a terme trobades i reunions amb persones trans i amb entitats i agents que defensen els seus drets "per recollir les seves demandes i corregir les carències de reconeixement, representació i injustícia distributiva que pateixen".

En paral·lel, de forma transversal al procés d'elaboració de la llei, es constituirà un grup de treball format per entitats i persones trans, que farà un seguiment de la construcció de la normativa i aportarà propostes i observacions durant el seu redactat, ha afegit el Govern.

La finalitat és reunir totes les propostes i necessitats amb la finalitat de redactar una llei que faci efectius els drets de les persones trans en totes les esferes públiques i privades de la societat i que permeti eradicar qualsevol forma de discriminació per raó d'identitat o expressió de gènere, segons el Govern. p/mg