L'Assemblea de Càrrecs Electes ha aprovat per unanimitat el seu posicionament polític durant la constitució d'aquest dimecres a la tarda al Palau de Congressos de Barcelona. La reunió ha comptat amb l'assistència de diversos alcaldes i regidors de l'Alt Empordà, encapçalats per la presidenta del Consell Comarcal, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez.

El text aprovat rebutja la sentència del Suprem, demana l'amnistia i exigeix la llibertat dels "presos polítics", el retorn dels "exiliats" i la fi de la "repressió". Dona suport a la "mobilització popular" i a seguir defensant la sobirania de les institucions catalanes. El posicionament polític també exigeix diàleg a l'Estat, així com una mesa de negociació que retorni el conflicte a la política. Apel·la a la mediació internacional per aconseguir aquest objectiu. Finalment, el text apunta que l'Assemblea d'Electes treballa per l'autodeterminació i per una solució política que permeti als catalans decidir el seu futur polític a les urnes.

Tot i que no forma part del posicionament polític, l'Assemblea d'Electes també ha apostat per la "desobediència institucional", una mobilització "constant" i la denúncia de la "repressió policial".

L'òrgan es vol autofinançar per no dependre de partits ni institucions. Els 10 euros que els electes han pagat per assistir a l'assemblea d'avui han servit per pagar la sala del Palau de Congressos (tot i que la despesa no s'ha pogut cobrir del tot). El grup motor que ha fet la feina prèvia fins a la trobada d'avui constituirà una gestora per articular una proposta de governança que es votarà en la propera sessió.