Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda organitzada dedicada a la falsificació de bitllets de 10 i 20 euros i al cultiu i tràfic de marihuana al barri de Sant Roc de Badalona. L'operatiu ha permès desarticular tres laboratoris on es produïen els euros i detenir cinc persones, dos homes i tres dones d'entre 37 i 47 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del municipi. La investigació es va posar en marxa el gener del 2018 quan la Unitat Central de Falsificació de Moneda va detectar un augment de denúncies a l'àrea metropolitana de Barcelona, relacionada amb bitllets de la nova sèrie denominada Europa. Dos dels arrestats han ingressat a presó i els altres tres han quedat en llibertat amb càrrecs. Gràcies a les investigacions, els agents de la policia catalana van localitzar i identificar els responsables de la falsificació.

Els bitllets falsos els produïen en tres domicilis del barri de Sant Roc de Badalona i sempre sota comanda, cosa que va dificultar les tasques d'investigació i localització dels punts de producció. El Banc d'Espanya va catalogar aquestes reproduccions de «perilloses». De fet, segons els Mossos, aquesta era la impremta local de bitllets de 10 i 20 euros més activa que hi havia a Catalunya.

Els bitllets s'introduïen al circuit financer mitjançant el sistema del «degoteig», és a dir, a través de compres de productes de poc valor en petits comerços, tot i que darrerament també els distribuïen a altres compradors.

L'operació va acabar el desembre del 2018, amb la detenció de les cinc persones responsables de les falsificacions i va permetre desarticular els tres centres de producció de bitllets falsos, situats als domicilis dels falsificadors.