L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha remès una carta al Parlament en què demana empara legal a la cambra perquè afirma que ha patit una amenaça de segrest contra ell, han explicat fonts parlamentàries aquest dimarts.

El document, al qual ha tingut accés Europa Press, diu: "Dies enrere va transcendir, a través dels mitjans de comunicació, que un empresari, de nom Gerard Bellalta, ofereix la quantitat de 100.000 euros com a recompensa per segrestar-me".

"Al marge de les accions que el ministeri públic hauria d'emprendre contra algú que declara públicament la intenció de cometre un delicte d'aquesta entitat, que pot incentivar accions il·legals d'espontanis o de voluntaris de diferent índole, com a membre que sóc del Parlament de Catalunya, demano empara a la Mesa", exposa Puigdemont.

Fonts de la Mesa subratllen que la petició de Puigdemont respon al fet que considera que aquestes amenaces es fan pel fet d'"haver estat president de la Generalitat", per la qual cosa acudeix al Parlament a demanar empara.

En la seva carta, l'expresident demana a la Mesa que encarregui als serveis jurídics del Parlament estudiar emprendre les accions legals que calguin per denunciar i perseguir la "manifesta intenció criminal d'aquest individu".

Les mateixes fonts de l'Òrgan rector del Parlament han concretat que durant la reunió de la Mesa d'aquest dimarts, s'ha decidit demanar un informe als serveis jurídics per resoldre què fer en cas que "un diputat rebi amenaces".