La neu ha tornat ha tornat a fer acte de presència al Pirineu, després que les precipitacions de dimecres passat deixessin gruixos d'entre 20 i 50 centímetres a les valls pirinenques. L'episodi de les darreres hores, que és de menor intensitat del de la setmana passada, ha obligat a sortir novament al carrer les brigades de neteja, així com les màquines llevaneu. A Puigcerdà i Vielha s'hi han acumulat disset centímetres de neu nova, mentre que a la Seu d'Urgell han estat dotze, quatre en el cas de Sort i un a Tremp. A la capital cerdana, l'estampa era la d'un paisatge totalment cobert totalment de blanc i alguns dels seus veïns han volgut aprofitar-lo per gaudir-lo corrent.

Podeu seguir la predicció general per a Catalunya i específica per a l'Alt Empordà a través de Meteocat. A la nostra comarca, la neu és present a les parts altes de les Salines i el Puig Neulós.

Pel que fa al transport escolar, totes les línies han funcionat amb normalitat a la Cerdanya, tret la que va de Prullans a la Seu d'Urgell, on l'autobús no ha pogut pujar fins al poble per l'estat de la carretera i han estat les famílies dels estudiants les que han baixat els alumnes fins a l'enllaç amb l'N-260. A més, a totes dues comarques s'ha decidit avançar el retorn, mesura que s'ha aplicat a 356 usuaris de les 16 línies de l'Alt Urgell i a uns 130 de 9 rutes de la Cerdanya.

En el cas de l'Alta Ribagorça, s'han suspès set rutes i 133 alumnes s'hi han vist afectats. Es tracta de les del Pla de l'Ermita, Senet, Casós, Irgo, Gotarta, Perbes i la que recorre la Vall de Boí. Mentre, al Pallars Sobirà tampoc han operat set línies que surten de Llessui, Vilamur, Olp, Pujalt, Gerri de la Sal i Rodés en direcció a la capital pallaresa, la qual cosa ha afectat a 65 usuaris. La nevada d'aquest dilluns és la primera que té lloc en una setmana que estarà marcada per diverses precipitacions que s'aniran registrant a la zona del Pirineu.