La coordinadora general del Partit Demòcrata (PDeCAT), Marta Pascal, ha defensat la vaga general que impulsen l'ANC i Òmnium pel proper 3 d'octubre. En una roda de premsa des de la seu del partit, aquest diumenge al vespre, la també diputada de Junts pel Sí (JxSí) ha dit que seria "positiu" que es traslladés en els propers dies la demostració de "força pacífica" d'aquest diumenge, si així es considera "a nivell col·lectiu". "Cal aturar el país per remarcar la força que hem tingut aquest 1-O", ha insistit Pascal. A més, la coordinadora general del PDeCAT ha demanat la dimissió del president espanyol, Mariano Rajoy: "Hauria de plegar per dignitat, demanar perdó i anar-se'n", ha subratllat.

Pascal també ha exigit que els partits que han donat suport al PP, en referència al PSOE i Cs, han de "recapacitar" sobre en quin bàndol i amb qui volen estar.

Pel que fa a la comunitat internacional, la dirigent del PDeCAT ha assegurat que Europa i tot el món han estat "testimonis" de l'acció policial de l'Estat, i ha recordat que aquest diumenge els drets polítics i civils s'han vist "absolutament vulnerats i alterats" a Catalunya. "Reclamen que Europa ho entengui i ho denunciï", ha apuntat.

En un to molt positiu, Pascal ha subratllat que el país s'ha guanyat aquest diumenge "el dret a ser un Estat independent", i ha asseverat que el referèndum "ho canviarà tot".