Quatre campanyes solidàries de "crowdfunding" posades en marxa per persones de tot arreu del món han permès recaptar fins al moment gairebé 150.000 euros per repatriar a algunes víctimes estrangeres dels atemptats de Catalunya i ajudar a les seves famílies.

Entre els 15 morts en els atemptats hi ha un nen de 7 anys amb doble nacionalitat australiana i britànica; un home canadenc de 78 anys; una dona belga de 44 anys; dos homes italians de 25 i 35 anys; una dona italiana de 70 anys; un nord-americà de 42 anys; dues dones portugueses de 73 i de 20 anys, i una dona hispanoargentina de 40 anys.

En concret, segons informa la plataforma, les campanyes llançades estan destinades a ajudar a les famílies de Jared Tucker, Heather Martin, Valerie Wilson i Julian Cadman, que van morir el 17 d'agost quan un terrorista va atropellar a desenes de persones a la Rambla de Barcelona.

Julian Cadman era el nen australià de 7 anys a qui en un primer moment la seva família donava per desaparegut. El menor estava a Barcelona amb la seva mare, greument ferida, per assistir a un casament.

Totes les donacions que es recaptin a través d'aquest mecanisme de microfinançament col·lectiu per mitjà de petites aportacions econòmiques d'una gran quantitat de persones es destinaran a costejar les despeses mèdiques i de repatriació del cos. La campanya amb aquest l'enllaç ha permès recaptar fins al moment 116.773 euros, gairebé 138.000 dòlars.

La solidaritat també s'aprecia en el cas de Tucker, nord-americà de 43 anys que celebrava el seu primer aniversari de casament a Barcelona amb la seva dona, Heidi Nunes. Va perdre la vida després de ser atropellat pel terrorista quan es va aixecar per anar al servei en el moment de l'atac.

La campanya, promoguda pel seu nebot, recapta fons per repatriar el cos de Tucker, així com per poder ajudar a Nunes a costejar els estudis de les seves tres filles. La campanya de recol·lecció de fons per a Jared Tucker amb aquest enllaç ha aconseguit recaptar prop de 23.000 euros (27.079 dòlars).

Del Canadà és Valerie Wilson, una de les ferides en l'atemptat i dona d'Ian Moore Wilson, mort en l'atropellament, i amb qui estava en la Ciutat Comtal gaudint de la seva jubilació. Els diners recaptats -ja van uns 7.000 euros- es destinarà a costejar les despeses mèdiques de Wilson, qui s'enfronta a un procés llarg de recuperació. La seva campanya té aquest enllaç.

Heather Martin, infermera nord-americana, és una altra de les víctimes de l'atac terroristes, encara que va aconseguir sortir il·lesa; no obstant això, en veure tants ferits al seu voltant no va dubtar a prestar ajuda a una família formada per una mare, la seva filla de 10 anys, Fátima, i el seu nebot de 7, encara en coma després de l'atropellament.

La campanya té com a objectiu recaptar fons per a la recuperació dels tres familiars i ajudar a Fátima en els seus estudis perquè vol ser infermera. La campanya per ajudar a Heather Martin és pot trobar a aquest enllaç, on ja s'han recaptat 1.165 euros.