20 de juny de 2017
20.06.2017
40 Años
40 Años

Govern i Generalitat xoquen pel grau de cooperació en seguretat

?El ministre de l'Interior assegura que els Mossos estan «en règim d'igualtat» respecte d'altres cossos policials ?Tornen a xiular Puigdemont durant l'acte dels 30 anys de l'atemptat a Hipercor

20.06.2017 | 06:30
Les autoritats, participant en l´homenatge pels 30 anys de l´atemptat d´ETA a Hipercor.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va assegurar que els Mossos d'Esquadra comparteixen «en règim d'igualtat» amb la resta de cossos de seguretat de l'Estat informacions i preocupacions entorn a la lluita antiterrorista. Zoido va fer aquestes declaracions durant la inauguració d'una exposició commemorativa del 30è aniversari de l'atemptat d'Hipercor davant del conseller d'Interior, Jordi Jané, que en el seu parlament havia reclamat la «màxima col·laboració possible» entre els cossos de seguretat i on va dir que «no es pot deixar de convocar res», en al·lusió velada a la Junta de Seguretat.

Zoido va assegurar que la taula d'alerta terrorista es reuneix cada dijous amb la participació de tots els cossos i ha defensat que «tot es posa en comú» i totes les policies «comparteixen el mateix contingut de les actes».

Zoido i Jané van coincidir en la inauguració de l'exposició «Una mirada a Hipercor 30 anys després de l'atemptat». Abans de l'inici de l'acte, tots dos van compartir unes breus paraules i durant els parlaments tots dos van fer al·lusió al nivell de col·laboració entre els cossos de seguretat, després que la setmana passada Jané tornés a reclamar que es convoqués la Junta de Seguretat.


«Necessitat de col·laborar»

El primer a parlar va ser Jané, qui va apuntar a la «necessitat de col·laborar» entre governs i cossos de seguretat i ha reclamat que «no es pot deixar de convocar res» si allò que s'ha de convocar permet aconseguir «estar més units per fer front al terrorisme jihadista». D'aquesta manera, Jané va fer una al·lusió a la reclamació de convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya, que no es reuneix des del 2009.Jané va afirmar que el terrorisme gihadista dona exemples setmana rere setmana que és «proper» i va apuntar a «l'obligació» que tenen de lluitar tots plegats per donar una resposta «eficaç». «Serà el millor tribut a les víctimes que veuen necessària aquesta col·laboració màxima entre autoritats», va declarar. En el seu torn de paraula, Zoido va apuntar que és cert que han canviat les formes del terrorisme i que els jihadistes tenen un altre modus operandi però ha destacat la feina que es fa des de la taula d'alerta terrorista, que va detallar que es reuneix «cada dijous». «Estic francament sorprès del nivell que tenen tots els cossos de seguretat, sobretot de la coordinació que entre ells mantenen», va dir. En aquest sentit, es va referir als Mossos per afirmar que els agents d'aquest cos han pogut compartit «en règim d'igualtat» les seves opinions, inquietuds i preocupacions. «Tot es posa en comú, tots comparteixen el mateix contingut de les actes», va asseverar. Paral·lelament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser escridassat ahir en iniciar la seva intervenció a l'acte d'homenatge a Barcelona a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor, del qual avui es compleix el 30è aniversari.

Els crits de retret d'una part dels assistents, alguns d'ells com «Viva Espanya» o «colpista», van interrompre Puigdemont quan començava el seu discurs, cosa que va obligar a intervenir el president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook