09 de abril de 2017
09.04.2017

El Govern català té un "pla d'execució" per organitzar el referèndum

Marta Rovira afirma que "és absolutament compatible" amb continuar buscant un acord amb el govern espanyol

09.04.2017 | 19:25

La secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Marta Rovira, ha assegurat aquest diumenge en declaracions a RAC1 que el Govern té "un pla per executar el referèndum" d'independència aquest 2017. Rovira ha afirmat que aquest "és perfectament compatible" amb un acord amb el govern espanyol, tot i que ha matisat que, si no l'aconsegueixen, posaran igualment les urnes. "El que no farem serà esperar que l'Estat eternament ens porti a una negociació", ha explicat la portaveu parlamentària de JxSí, que ha fixat com a límit "l'última quinzena de setembre". "El referèndum és i serà creïble", ha detallat Rovira, que ha subratllat que el seu resultat serà assumit "com a vinculant".

Rovira s'ha mostrat convençuda de què el referèndum es podrà fer, i per aquesta raó ha assegurat que ERC no té cap pla B. La número dos d'esquerra ha interpel·lat directament als comuns, a qui els ha recordat que el Parlament es va comprometre a convocar el referèndum com a molt tard al setembre. Tot i això, ha donat per fet que s'hi acabaran sumant.

La portaveu de JxSí ha remarcat també la feina feta a nivell internacional i ha assegurat que a l'exterior la gent equipara cada vegada més el cas de Catalunya amb el d'Escòcia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook