Els Mossos van detenir ahir tres joves que estaven en crida i cerca després de ser identificats pel web de delació de sospitosos de violència al carrer que Interior va muntar el 2012, quan presentaven una instància a la seu de la conselleria per denunciar la seva «persecució política». Els tres joves van ser detinguts després de presentar, en un acte organitzat a les portes del Departament d'Interior de Barcelona, la campanya «Donem la cara», amb la qual pretenen exigir que s'anul·lin les diligències a les persones investigades per desordres arran del web de delació que va impulsar l'exconseller Felip Puig, ja tancat.

Els detinguts tenien pendent una ordre de recerca i captura dictada per un jutjat de Barcelona per ser sotmesos a una pericial fisonomètrica, després que es neguessin a ser fotografiats pels Mossos amb una vestimenta i en una posició semblant a la que figurava en el web de delació. L'advocat dels tres joves, Eduardo Cáliz, va considerar que obligar els tres detinguts a sotmetre's a una prova fotogràfica era una «vulneració flagrant de diversos drets humans» i va recórrer la diligència davant els tribunals, que han acabat avalant l'obligació dels detinguts de sotmetre's a la pericial.

La campanya «Donem la cara» pretenia denunciar la «persecució política» a què s'han vist sotmesos els joves que apareixien en el web de delació, molts d'ells activistes de la formació anticapitalista. Després de la presentació, els tres detinguts van entrar al Departament d'Interior i van presentar una instància per denunciar la «persecució» que asseguren ser víctimes, cosa que va motivar que la policia catalana els identifiqués i detingués, després de comprovar que es trobaven en crida i cerca. Els tres van ser identificats com a suposats autors de danys i desordres en la vaga general del 29 de març del 2012, gràcies al web que l´exconseller Felip Puig, va impulsar per demanar als ciutadans que facilitessin informació sobre sospitosos d'actes de violència al carrer, a partir de la publicació de les seves fotografies.