04 de març de 2016
04.03.2016

Un avió que anava de Barcelona a Paris va estar a punt de col·lidir amb un dron abans d'aterrar

La tripulació va desconnectar el pilot automàtic i va maniobrar l'aparell manualment per evitar l'impacte

04.03.2016 | 13:49
Imatge d´un avió en ple vol.

Un avió de la companyia Air France que cobria el trajecte entre Barcelona i París va estar a punt de col·lidir el passat 19 de febrer, al voltant de les onze del matí, amb un dron quan ja preparava les maniobres d'aterratge, a 1.670 metres d'altitud, prop de l'aeroport Charles de Gaulle, segons informa l'Agència d'Anàlisi i Investigació de França (BEA).

En el moment dels fets, l'aparell viatjava a uns 400 quilòmetres per hora i es disposava a aterrar a la pista 26L de l'aeroport quan el pilot va veure l'objecte volador, va desconnectar el pilot automàtic per corregir la trajectòria i evitar l'impacte. Finalment, el drone es va quedar a uns cinc metres per sota l'ala esquerra de l'avió, un Airbus A-320.

La tripulació va informar de la presència del drone al control de del trànsit aeri i tot seguit, el pilot va tornar a connectar el pilot automàtic per culminar l'aproximació i l'aterratge. En el seu informe, l'Agència d'Anàlisi i Investigació de França (BEA en les inicials en francès) qualifica l'incident de "greu".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook