"Puc encapçalar la llista i hi estic a disposició, però també la puc tancar; puc ser el primer o puc ser l'últim". Així de clar s'ha expressat el president de la Generalitat, Artur Mas, davant de més de 3.000 persones a l'Auditori del Fòrum que han escoltat la seva proposta per a les properes eleccions: una llista mixta de societat civil i partits que tingui un mandat d'un any i mig per després convocar eleccions constituents i un referèndum. Mas ha reiterat que si la seva proposta guanya amb majoria absoluta, no es tornaria a presentar com a candidat, tal i com ja va avançar a l'inici del procés, quan va assegurar que ell faria un pas enrere un cop s'aconseguís fer la consulta definitiva.

Mas ha reconegut que ell està demanant "molta generositat" als partits per poder configurar una llista que inclogui societat civil, experts i professionals. "I qui demana generositat ha d'estar disposat a practicar-la", ha reconegut.

I és en aquest punt que ha insistit que si encapçala una llista com la que ell proposa i aquesta obté majoria absoluta, no es tornarà a presentar en els següents comicis. I fins i tot ha obert la porta a no encapçalar aquesta candidatura. "Puc ser el primer o puc ser l'últim", ha assegurat.

"Ja veuen que no hi ha condicions personals en el meu plantejaments, només condicions de projecte per garantir al màxim que Catalunya i el seu poble se'n surtin i se'n surtin bé", ha conclòs.