Josep Huguet, president de la Fundació Josep Irla, que aquest diumenge ha rebut el Premi Canigó de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), creu que el Govern "no s'ha de barrejar amb la societat civil" i que, per tant, no ha de participar en la cadena humana per la independència de l'11 de Setembre. En aquest sentit, l'exconseller ha recordat que "els governs no es manifesten, els governs manen" i que els consellers que ho vulguin, que segons ha dit seran molts, participaran a títol personal. Sobre el president de la Generalitat, Artur Mas, l'exdirigent d'ERC ha dit que "té tot el dret i fins i tot l'obligació" de participar-hi a títol individual en tant que "té càrrecs a CIU".

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) ha distingit aquest diumenge amb el Premi Canigó a Josep Huguet, una de les figures més fidels a la cita nordcatalana en els darrers 40 anys. En aquest sentit, Jordi Sales, degà de la UCE, ha destacat el compromís d'Huguet amb la universitat tant en la seva vessant d'assistent, professor o polític. De la seva banda, Huguet, ha agraït el guardó recordant "la seva vinculació sentimental i política amb la UCE" des de la seva joventut.

A l'hora de valorar l'actualitat, Josep Huguet ha assegurat que el Govern no hauria de participar de la cadena humana per la independència de l'11 de Setembre. En aquest sentit, ha afegit que "els governs no s'han de barrejar amb la societat civil" i que, per tant, els consellers i el mateix president de la Generalitat només hi haurien de participar "a títol personal". En aquest sentit, Huguet ha apuntat que "els governs no es manifesten, els governs manen", per afegir que la majoria de consellers del Govern, en tant que membres de CIU, hi seran presents.

El mateix ha dit del president de la Generalitat, Artur Mas, que segons la seva opinió "té tot el dret i fins i tot l'obligació" de participar en els actes de la Diada a títol personal per tenir càrrecs a CIU. Amb tot, Huguet ha dit "entendre que es vulgui fer aquesta diferenciació institucional" perquè, ha afegit, sempre hi ha d'haver un respecte institucional".

Per últim, i en referència al procés sobiranista, Josep Huguet, ha afirmat "que les coses s'estan fent bé" encara que potser "més lentament del que la gent voldria". Amb tot, ha recordat que "aquesta és la primera oportunitat que té Catalunya en 30 anys" de ser lliure i que s'ha de treballar "sense pressa, però sense pausa" per no fer "un pas enrere" que doni motius a l'Estat per frenar el procés.