El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha defensat aquest dimarts que Artur Mas torni a presentar-se com a candidat de CiU amb l'argument que el procés no acaba amb la consulta, sinó amb l'estat propi. Rull ha remarcat que CDC ha tingut en compte el compromís de Mas de lligar la seva carrera amb el procés, i s'ha limitat a acotar quan es pot donar aquest per culminat. A parer dels convergents, la consulta no és el punt i final. És més, segons Rull, la candidatura del president té un nivell amplíssim de consens, i fins i tot és bona pel país, perquè el lideratge de Mas, ha dit, és "un dels actius més importants" que té Catalunya en aquest camí del dret a decidir.

En declaracions amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Rull ha aclarit que la reunió del Secretariat Permanent de CDC no va ser cap trobada excepcional per parlar sobre qui ha de ser el candidat de CiU en les properes eleccions, sinó que en els darrers dies i setmanes, el partit simplement s'ha limitat a acotar el compromís que va contraure Mas en el passat Debat de Política General.

El president, que acabava de convocar eleccions anticipades, va anunciar llavors que el seu futur aniria lligat al procés i que no es tornaria a presentar un cop aquest acabés. En aquest sentit, Rull ha subratllat que creuen que Mas és el millor candidat en unes properes eleccions perquè el procés no s'acaba amb la consulta, sinó amb l'estat propi. "Quan Mas va fer aquesta intervenció, justament el seu objectiu era posar-se al servei del procés. El que ens limitat és a acotar: el procés no es culmina amb la consulta, sinó amb l'estat propi", ha apuntat el secretari d'Organització convergent.

En aquest sentit, ha remarcat que aquesta opinió té un nivell "amplíssim" de consens, i no només beneficia CiU, sinó tot el país, perquè en aquest procés, segons Rull, "un dels actius més importants" que té Catalunya és el lideratge de Mas. "El que plantegem és que el president lideri la consulta, però també el procés posterior", ha insistit.

A parer de Rull, les declaracions de Mas són "inequívoques", i el que fa CDC és posar-les en context. "Estem convençuts que anem molt sincronitzats entre el que va dir Mas i el que interpretem. No hem fet res excepcional, sinó un exercici de lògica, de sentit comú d'aquest procés que volem que surti bé", ha argumentat.