El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va afirmar ahir que l'executiva del PSC "no es va plantejar de manera formal" un canvi de relacions amb el PSOE quan ho va proposar com a ultimàtum per arribar a un acord de finançament abans del 31 de desembre, data que es va incomplir. "No es va debatre, ni es va votar, ni es va plantejar", va afegir el conseller i membre de la Comissió Executiva del PSC.

El passat 15 de desembre el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va anunciar que la Comissió Executiva del partit havia decidit que "si no s'arribés a un acord abans que acabi l'any, les relacions entre el PSC i el PSOE no tornarien a ser com abans". Un clar ultimàtum que va llençar en plena negociació del finançament sense concretar, això sí, de quina manera podien canviar les relacions entre els dos partits.

A més, preguntat per si la direcció del PSC està disposada a abordar aquest debat, Maragall va indicar que "no és un problema de si està disposada o no, el debat existeix i no depèn de ningú en particular. No és un problema que es doni permís perquè hi hagi un debat, el debat està plantejat en qualsevol cas".

Maragall va manifestar que l'articulació política entre el PSC i el PSOE és un debat obert i que "està perfectament plantejat amb posicions i amb diferents maneres de veure i interpretar-ho".