Segueix-nos a les xarxes socials:

El gelat japonès que no es fon

Científics japonesos han desenvolupat una manera de fer un tipus de gelat que solidifica la crema

El gelat japonès que no es fonArxiu

Científics japonesos han desenvolupat una manera de fer i vendre un tipus de gelat que no es fon, aprofitant un descobriment fet accidentalment per un xef.

La majoria dels gelats comencen a fondre's moments després que es treu d'un recipient i es col·loca en una terrina o en un con. A causa d'això, el consumidor ha de menjar-ho ràpidament. Però ara això pot canviar, ja que un equip ha trobat una manera de mantenir gelat aquest producte, sense importar quan tardem a menjar-nos-el.

Segons s'informa, el gelat es va produir per error després que demanessin a un cuiner al Japó trobar la manera de fer servir maduixes crescudes a àrees afectades pel terratrèmol i el tsunami del 2011, que no creixien d'una manera normal i que els clients no volien comprar. El xef va provar de fer servir les maduixes d'altres maneres, i va arribar a un punt què va produir una crema per solidificar-les. En conèixer la notícia, un equip de la Universitat de Kanazawa va examinar de prop la troballa i va descobrir que un compost anomenat polifenol de les maduixes era el responsable de solidificar la crema.

L'extracte, van trobar, fa que sigui difícil separar l'aigua i l'oli, que és el que succeeix en el gelat convencional. Van intentar barrejar-ho amb el gelat i van trobar que evitava que el gelat es fongués, informa Phys.org.

El fet que l'extracte és completament natural, no requereix proves d'inspectors de salut, així que va ser posat a la disposició dels propietaris de botigues locals que amb molta emoció van començar a vendre el gelat. Els mitjans de comunicació locals han estat publicant notícies sobre el gust del nou gelat i el fet que aguanti bé les altes temperatures.

Alguns clients han exposat el seu gelat durant molts minuts a la llum solar directa per veure si es fonia. Uns altres han sotmès els mateixos a assecadors de cabells o altres ambients amb calor artificial. Però el gelat manté la seva forma diverses hores, i manté la fredor quan es posa a la boca. Com que el nou gelat és encara tan nou, no és segur si acabarà migrant a altres països. Actualment, però, està a la venda al Japó.

Prem per veure més contingut per a tu