Enguany, la fira es farà els dies 14, 15 i 16 de d'agost al recinte de Ca la Pruna amb prop de 80 cellers convidats d'arreu de Catalunya que donaran a degustar els seus productes. El tast de vins i caves s'acompanya, des del 1996, amb un tast de formatges. Aquest any s'ha convidat la D.O Ribera del Guadiana, d'Extremadura, perquè doni a conèixer els seus vins, sobretot negres. En la passada edició, prop de 5.000 visitants van anar a la fira.

L'accés a la fira és gratuïta i allà, els visitants, poden adquirir tiquets per poder degustar fins a quatre vins (sis euros) o quatre varietats de formatges (sis euros) o, d'altra banda, fer un tast conjunt de vi i formatge (onze euros). La fira també és una oportunitat pels amants del vi i el cava per conèixer nous cellers i, fins i tot, adquirir ampolles d'aquells vins que més els hagin agradat. L'horari de la fira és de les 19:30 fins a mitjanit.

La presentació d'aquesta edició ha tingut un padrí de luxe, el sommelier Josep Roca, del restaurant del Celler de Can Roca de Girona, que ha donat el tret de sortida a la fira i també ha destacat la importància dels vins de l'Empordà i de Catalunya en general dins el sector del vi. A més, Roca ha volgut aprofitar la presentació de la fira per reivindicar que cal impulsar les relacions amb els cellers de la Catalunya del Nord i per això, ha demanat que en l'edició que ve sigui un celler de l'altra banda de l'Albera el que ofereixi els seus vins.

Roca ha destacat que els vins de l'Empordà 'no són uns vins altius' i que tantes hores de sol i calor 'els penalitza l'olor' però que són molt bons en densitat i amabilitat. 'Són uns vins tímits, sobretot en boca', ha destacat el sommelier que ha remarcat el caràcter d'excel·lència que al llarg dels anys han aconseguit els cellers empordanesos.

Enguany la fira també aprofita per fer-se ressò de la celebració del Centenari de la Costa Brava. Per això, els visitants podran tastar els vins seleccionats per un grup de sommeliers per representar el centenari. Es tracta d'un vi blanc jove, el Floresta Blanc 2008 del Celler Pere Guardiola, el vi negre Cadac-Celler Martí i Faixó (el primer que es va seleccionar fou el Puntiapart del Celler Lavinyeta però ja s'ha exhaurit) i un vi dolç Garnatza Gran Reserva del Celler Cooperatiu d'Espolla.

L'alcalde de Pals, Joan Silvestre, ha justificat que la fira es faci el mes d'agost perquè, segons ha dit, és quan més gent hi ha a la Costa Brava i 'més opcions hi ha de donar a conèixer els nostres vins'. Silvestre ha destacat que el vi 'és més que una beguda' i que és el que complementa el menjar.

D'altra banda, el gerent del grup Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià, ha explicat que usaran la fira com a plataforma per reivindicar que els vins han de dur tap de suro i no de plàstic. 'Afavorim la nostra indústria però també la nostra cultura surera', ha justificat Sabrià.