Toni Toledo és l´actual entrenador de Joel González a la selecció espanyola, en el Centre d´Alt Rendiment de Sant Cugat. Durant els darrers dies, ha dirigit una preparació en la qual Joel ha comptat amb quatre espàrrings per a ell: el vilafantenc Ramon Ruiz, Daniel Quesada, Marcos Caballero i José Antonio Rosillo, que serà el seu suplent en els Jocs de Rio.

D´on neix la seva relació amb Joel González?

El conec des que tenia uns anyets, jo entrenava a la selecció catalana i ja va donar mostres de tenir un talent diferent dels altres. Fa dos anys i mig que he començat a entrenar-lo amb la selecció espanyola.

Quina evolució li ha vist des de Londres 2012?

En -58 kg va ser el millor. Ara, no li ha costat pujar de -58 a -68 kg; abans havia de baixar pes i ara pot entrenar menjant i nodrint-se bé. Ara, els rivals són de la mateixa alçada i forts, o, fins i tot, més que ell. En Joel arriba al màxim de la categoria sense fer cap esforç i altres han de baixar 3-4 kg per arribar a -68 kg. El pitjor que ha tingut són les lesions, no l´han deixat que tingués una evolució, però l´important és que estem arribant i ve motivat.

Quin punt fort i feble veu en ell?

El punt fort és que controla molt bé la distància, sap el que fa en cada moment. El feble potser és a l´hora d´evitar els cops dels altres. Abans el contacte amb l´adversari no era tan contundent; ara són 10 kg més i fa que s´esgoti abans. Confio en el seu talent.

El veu amb opcions de medalla d´or?

Això sempre. El sorteig m´agrada, és complicat, però podia haver estat pitjor.

De taekwondistes sèniors, al CAR de Sant Cugat, també hi ha el vilafantenc Ramon Ruiz i el figuerenc Àlex Falgàs.

En Ramon és un dels quatre companys que, des del 3 de juliol, té en Joel ara entrenant només per a ell; tots ho fan fabulosament. L´Àlex està lesionat, havia d´anar als Jocs de Rio com a suplent de Jesús Tortosa, però es va lesionar en els músculs isquiotibials abans de l´Europeu.