La Casa de Champagne Henri Abelé, fundada el 1757 a Reims i propietat del Grup Freixenet des de 1985, ha presentat aquest dimarts a Alimentaria un xampany fet com el que es va servir al Titanic durant l'últim sopar abans que s'enfonsés. Per commemorar el centenari de la catàstrofe, la Fundació Titanic ha triat els vins escumosos de la marca Henri Abelé, ja que són els que van utilitzar en aquell sopar del 14 d'abril de 1912. Freixenet ha volgut recuperar aquell xampany amb una edició limitada de 4.000 ampolles, més unes altres 100 en una edició especial "Le Sourire de Reims", que s'han gravat amb els noms de les persones que el van adquirir en una subhasta per internet el darrer mes de gener.

L'enòleg de Henri Abelé, Frank Nicaise, ha creat aquest xampany brut, elaborat amb les varietats de raïm Chardonnay, Pinot Noir i una petita aportació del Pinot Meunier, que ha resultat en un vi espumós "fresc, afruitat, elegant i franc", segons Freixenet. El director de Comunicació de Freixenet, Pedro Bonet, ha assegurat que és un "honor" per la marca Henri Abelé poder participar d'aquest esdeveniment que "permet recordar part de la història de la marca".

La companyia Herni Abelé, ara part del Grup Freixenet, és la tercera companyia de xampany més antiga del món. Amb 250 anys d'antiguitat, va sobreviure a la Revolució Francesa, tot i ser el xampany que bevien els reis francesos, fins i tot per brindar quan eren coronats monarques, segons el comunicat de Freixenet. La marca es va exportar també a les corts reials d'Espanya, Alemanya i Bèlgica.