Quan queden tres jornades per acabar, Garriguella i Vila-sacra es perfilen com els dos equips que acabaran obtenint les dues places d'ascens directe a Tercera Catalana. Els garriguellencs, pendents del seu futur després que tot el bloc hagi anunciat que plegarà a final de curs, obtindran l'ascens si aquest diumenge (16.30 h) superen el Siurana a casa.

Qui també pot cantar l'ascens a la mateixa hora que els garriguellencs és el Vila-sacra, en el duel crucial davant el Portbou, tercer classificat i únic equip que li pot prendre la plaça. Els d'Abdoulie Jallow tenen cinc punts de coixí respecte als portbouencs i pujaran si guanyen el partit. Un empat o una derrota seguiria donant vida als fronterers, entrenats per Jose García i que lluitaran fins al final per aconseguir la segona plaça d'ascens en joc. El Garriguella podria pujar aquest diumenge fins i tot si no guanya: si empata o perd contra l'equip siuranenc necessitaria que el Portbou no guanyés a Vila-sacra, si bé després podria perdre el lideratge.

Títol per decidir i baixa de Cortés

A més de les dues places d'ascens, encara hi ha el títol de campió i l'accés a la Copa Catalunya amateur: el conjunt de Fran Lara encapçala el grup amb només dos punts de coixí que el Vila-sacra, que té el goal average guanyat.

D'altra banda, per la pugna per l'ascens i pel títol el Garriguella es quedarà sense el seu home de referència, Migue Cortés, que ha estat sancionat amb quatre partits després de ser expulsat en l'anterior duel a Llers i no podrà reaparèixer fins a la temporada que ve. L'ex de l'Espolla acumulava 28 gols i el relleu l'ha agafat Orlando Cabrera, autor d'un trio al camp del Selvatans (2-7) diumenge passat, que li permet arribar als 29 gols.

Poca opció del Portbou d'ocupar el lloc del Garriguella

Si el Garriguella s'acaba retirant de la competició, tal com apuntava el president-entrenador Fran Lara en l'anterior edició de L'Empordà, en principi la plaça vacant no anirà directament per al Portbou, actualment tercer classificat del grup 30. Segons fonts consultades, la Federació Catalana de Futbol decidiria ocupar, en primer lloc, aquesta plaça amb algun antepenúltim de Tercera Catalana només en cas que hi hagi algun descens compensat, que ara mateix no es produiria perquè en la zona de descens de Primera a Segona Catalana no hi ha cap equip de la província implicat.

Si no hi ha cap descens compensat, després el lloc dels garriguellencs seria agafat pel millor tercer gironí dels quatre grups de Quarta Catalana, que actualment és el Sant Esteve d'en Bas i que ho acabarà sent encara que perdi el seu últim partit de lliga aquest diumenge. Així, l'opció del Portbou per pujar passa per prendre-li el segon lloc al Vila-sacra o bé seguir com a segon millor tercer classificat -per davant el Sils i el Verges- i esperar que hi hagi alguna retirada més de Tercera Catalana a l'estiu.

La jornada

Selvatans-Garriguella 2-7 (Romà Brusés, 10'; Ismael, 29' / Orlando, 3', 71' i 87'; Dennis, 23'; Villatoro, 42'; Ibra Chaabouchi, 61' i 82')

Lladó-Vila-sacra 1-5 (Alex Martínez, 89' / Kone Abdoulaye, 10', 42' i 72'; Younis el khedar, 46'; Lamin Jabbi, 50')

Portbou-Sant Llorenç 5-0 (Delmi, 22'; Abderrahim, 60' (p); Enric de Ugarte, 68'; Juanca Rojo, 75' i 85')

Fortià-Base Roses B 2-3 (Robert Vilanova, 19' i 46' / Nasim, 4'; Peinado, 59'; Toste, 80')

L'Armentera-Camallera 0-2 (Carlos Vegas, 23'; Essa Konteh, 55')

Col. Boliviana-Vilajuïga 2-7 (Carlos Sierra, 87' i 88' / Èric Sánchez, 7' i 85'; Aitor Alsina, 16', 21', 25' i 60'; Adrià Serra, 75')

Espolla-Siurana 4-3 (Arnau Vizcaíno, 22' i 53'; Gerard Esteve, 32'; Pewe, 78' / Jairo Ortiz, 12'; Javi López, 57'; Sergi Turró, 69')

Llers-Navata 4-2 (Abdoul, 33'; Gázquez, 58'; Younes, 80'; Javi Cano, 87' / P.p., 36'; Aleix Martín, 40')

Vilafant-Cadaqués suspès