El càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador acollirà del 3 al 5 de juny El Costa Brava Triathlon by sailfish, el primer en les seves característiques que es farà a la demarcació. Es tracta d´una oferta que es durà a terme amb família, ja que tots els acompanyants podran gaudir d´activitats fetes a mida i presenciar les competicions. Avui s´ha presentat aquesta iniciativa, en un acte al Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ha comptat amb la presència el director del Patronat, Ramon Ramos; l´alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el gerent del càmping, Àlex Trias; el president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el directiu de la Federació Catalana de Triatló, Jordi Congost; el coorganitzador i tècnic de Dual Grups, Moisès Gangolells i dos atletes d´elit: Albert Parreño i Anna Flaquer. Hi participaran unes 200 persones i és una gran aposta pel turisme familiar i la potenciació dels càmpings com a grans parcs de vacances de les comarques de Girona, segons s´ha destacat.

Darrera del Costa Brava Triathlon by sailfish hi ha també els organitzadors que porten anys preparant el Half de Berga, una de les proves més importants i amb més prestigi del seu àmbit a l´Estat. Dins el preu de l´allotjament al càmping s´inclou una inscripció gratuïta a les proves. El programa comença amb una festa de benvinguda i música en viu divendres, i continua dissabte amb una gran gimcana familiar. Dissabte a la tarda es farà el Kids Race (un aquatló), par a nens i nenes d´entre 7 i 14 anys. Per als esportistes, hi haurà un aquatló de 2.500 metros de cursa a peu i 1.000 metres de natació. La natació es farà a la platja del Cortal de la Devesa, davant de La Ballena Alegre. La cursa a peu es durà a terme per la zona de dins del recinte. A las 9 de la nit hi haurà una Pasta Party i a partir de dos quarts de 10 una festa d´espectacle acrobàtic. Per a diumenge hi ha prevista la prova de Triatló, que és la més important, amb 750 metres de natació a la platja del Cortal de la Devesa, 20 quilòmetres de ciclisme pels termes de Sant Pere Pescador, L´Armentera, Ventalló, Viladamat i l´Escala, i 5 quilòmetres de cursa a peu per la zona interior del càmping, que acabaran a la una de la tarda amb una paella popular.

Segons es destaca, per a la Costa Brava és molt positiu acollir la Costa Brava Triathlon perquè és una iniciativa nova que contribueix a revitalitzar el turisme de la zona a nivell econòmic, beneficiant especialment el subsector dels càmpings. Es tracta d´un esdeveniment esportiu que genera interès entre els aficionats als esports i del turisme actiu a la natura, posicionant la demarcació com una destinació de turisme esportiu. També posa en valor els atractius i recursos naturals, culturals i gastronòmics del territori, i ajuda a projectar la marca Costa Brava.

La Ballena Alegre ha rebut durant quatre anys consecutius el premi Best Camping atorgat per la companyia alemanya ADAC (17 milions d´usuaris) i la guia automobilística holandesa ANWB. El càmping ha fet una gran aposta per l´especialització esportiva, un fet que li permet ampliar la temporada. La Ballena Alegre forma part de l´Associació de càmpings de les comarques de Girona, que compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de la demarcació) i ofereix 119.308 places d´allotjament. El total de places de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.