L'Athletic i el Barcelona han empatat a dos en el partit corresponent a la dotzena jornada de la Lliga BBVA, en què Messi, amb el seu gol 'in extremis', ha aconseguit mantenir el Barcelona segon en la classificació a tres punts del líder, el Reial Madrid .

El Barça ha estat el clar dominador durant una primera meitat en què l'Athletic ha aconseguit posar-se per davant en el marcador. Cesc Fàbregas, amb un gran remat de cap, ha aconseguit empatar un partit en el qual s'ha pogut veure un gran espectacle per part dels dos conjunts. Menys intensa ha estat la segona meitat, en què l'Athletic ha tornat a posar-se per davant en el marcador i ha estat a punt d'emportar-se el partit si no fós pel gol salvador de Messi en el descompte.

La primera part ha començat amb un ritme frenètic i un Barça que ha disposat de la possessió de la pilota. La primera oportunitat de la trobada ha sortit de les botes d'Adrià als tres minuts de començar. L'Athletic, que ha demostrat un gran desplegament físic, ha aconseguit posar-se per davant en el marcador al minut 19 gràcies a un cop de cap de Ander Herrera que s'ha colat directament per l'escaire esquerre de la porteria defensada per Valdés.

Els de Guardiola no s'han desanimat per aquest gol en contra i, en el 23, Fàbregas, amb una rematada de cap imparable, ha posat les taules al marcador amb un altre golàs. Pocs minuts després, Messi ha estat a punt de capgirar el partit en la seva arribada més clara fins al moment, però el seu xut ha sortit fregant lleugerament el pal dret de la meta d'Iraizoz.

A mesura que avançaven els minuts, les arribades del conjunt català s'han anat fent més constants, però sense massa fortuna a l'àrea petita. L'Athletic ha estat a punt de tornar a posar-se per davant en el minut 36 per mitjà de Muniain després d'un gran passada d'Ander Herrera.

La jugada polèmica ha arribat en el 39 quan els jugadors lleons han reclamat un possible penal comès per Adriano per una agafada a Iraola que l'àrbitre no ha assenyalat. La primera meitat ha acabat amb dos equips llançats en atac que han obligat a Valdés i a Iraizoz a fer una bona tasca en la porteria.

Messi marca el seu primer gol a domicili

La segona meitat ha començat amb més oportunitats dels de Guardiola i amb un terreny de joc cada vegada en pitjor estat per culpa de la pluja.

Als deu minuts de començar, l'Athletic ha tornat a reclamar un penal, aquesta vegada, de Mascherano sobre Ander Herrera. L'equip de Bielsa ha creat alguna ocasió de perill, això sí, sense massa encert a l'hora de finalitzar les jugades. El Barcelona, ??per la seva banda, ha demostrat més dificultats per mantenir la possessió de la pilota i ha permès que l'enfrontament es tornés més equilibrat.

A deu minuts del final, l'Athletic ha tornat a posar-se per davant amb un gol de Piqué en pròpia porta. El Barça ho ha seguit intentant, però sense massa perill per la porteria d'Iraizoz fins als instants finals, quan primer Iniesta, a falta de cinc minuts, i més tard, Villa, que havia caigut de l'onze titular per molèsties, ha estat a punt de enviar la pilota a la xarxa.

Qui no ha fallat ha estat Messi que, gràcies a un 'regalet' de la defensa rojiblanca, ha rematat a plaer per posar l'empat a dos definitiu en el descompte. Amb aquest gol, el jugador ha aconseguit el seu primer gol de la temporada fora del Camp Nou i el seu primer gol a San Mamés.