La Junta Electoral expedienta Vila, Nin i Pellicer per "inaugurar" unes obres

L'òrgan actua arran de les denúncies presentades pel PSC i Ciutadans

19.12.2015 | 22:04

La Junta Electoral ha obert un expedient sancionador contra el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; l´alcalde de Reus i candidat al Senat per Democràcia i Llibertat, Carles Pellicer; i el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Joaquim Nin, després de la visita a les obres de reforma del tram de la carretera TV-3141 que van fer el 14 de desembre.

El PSC i Ciutadans van presentar diverses denúncies a la Junta Electoral entre el 15 i el 17 de desembre on apunten que es va fer una "visita de caràcter inaugural" de la carretera que connecta el Santuari de Misericòrdia amb la rotonda de la T-11 en període electoral i que això podria constituir una infracció del que es preveu a l´article 50 de la Llei Orgànica 5/1985, reguladora del Règim Electoral General. Ara, Vila, Nin i Pellicer tenen 15 dies per presentar al·legacions.
Valoració del PSC

El president de la Federació del PSC a Tarragona i coordinador de la campanya de la formació, Xavier Sabaté, ha considerat que la visita de Vila va estar "fora de lloc" i ha afirmat que "tothom sap que fa temps vam elaborar unes normes estrictes sobre com actuar en campanya electoral". En aquest sentit, Sabaté ha assegurat que "els senyors de Convergència aprofiten per veure si surten a la foto i tenir més espai" en temps electoral, una actitud que ha qualificat de "miserable" i "mediocre". "Si els jutjats poguessin castigar coses miserables, una seria aquesta", ha dit el socialista, que diu que estan segurs que a Vila, Nin i Pellicer "els caurà una multa". "Estan massa acostumats a què Catalunya sigui la seva finca", ha criticat Sabaté, que ha desitjat que, amb l´expedient sancionador, Vila, Nin i Pellicer vegin "que les lleis no es poden saltar, ni les grans ni les petites".
Text

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent
Enllaços recomanats: Premis cinema