La pintora empordanesa M. José Alba assaboreix un dels seus dar­rers millors moments professionals amb un nou projecte que la portarà a inaugurar, aquest mes de juny, la que serà la seva primera exposició al continent asiàtic. Alba hi exhibirà cinc peces, a través de la galeria Art Cuestion, d´Ourense que, atreta per la innovació de la seva obra, li han proposat fer el salt a l´Àsia. Alba fa deu anys que sedueix el públic dels Estats Units, mostrant el seu treball a Nova York i Houston. Ara reapareix, després d´un parell d´anys de silenci artístic, il·lusionada amb aquest nou repte. Exposarà a Corea del Sud, a Busan, del 21 al 25 de juny i a Seül del 27 de juny a l´1 de juliol. Alba viatjarà el dia 23 a Seül per ser present a la inauguració i poder conèixer in situ la resposta del públic al seu treball.

Des dels inicis fins a l´actualitat

Les cinc peces que portarà l´artista fins a l´Àsia fan un repàs de la seva trajectòria des dels inicis. La mostra inclou tres peces de la sèrie «Ètnies»: Perla Negra, Tears in blue i Jaipur, també una obra de la sèrie «Dones» que es titula Paraíso desnudo i un altre quadre de la sèrie «Músics»: Coral negro de la Habana. Aquesta última peça és de les més antigues de la seva trajectòria. Es remunta, recorda Alba, al 2010, quan en la seva primera època va iniciar una sèrie que plasmava la màgia dels músics de jazz, als quals va voler honorar, així com els paisatges rurals i urbans d´Amèrica que va tenir oportunitat d´exposar a Nova York en diferents ocasions.

Pintar és, per a M. José Alba, la manera d´il·lustrar el seu món interior, el seu estat d´ànim i, en aquesta contínua cerca de nous motius, l´artista va seguir treballant la figuració, en aquest cas, amb Dones, de la qual també se´n podrà veure una mostra en aquesta exposició del continent asiàtic juntament amb tres quadres de la sèrie Ètnies. Prop de dos anys va estar l´artista treballant en aquestes peces que van més enllà de les diferències racials i culturals i que traspuen expressivitat i, per damunt de tot, humanitat.

La força de la seva obra, el color i la innovació són trets que han afavorit que l´empordanesa hagi conreat amb èxit una trajectòria a Amèrica i ara es plantegi fer el salt a un continent que considera "artísticament emergent". Mentrestant prepara una nova col·lecció d´obres inspirades en el món del flamenc, «Fashion flamenco» que inclourà vuit peces de gran format. La primera Flores a ella, ja està acabada i li ha servit a Alba per seguir experimentant amb noves temàtiques i tècniques: "un artista sempre ha d´evolucionar" i gràcies a ella la galeria World Wide de Los Angeles li ha atorgat un certificat d´excel·lència que inclou Alba entre les 50 millors artistes de l´any, entre 750 participants internacionals.