La sala es va omplir dissabte, 7 d'octubre, de gom a gom, en la celebració d'un taller de retrats i selfies per a xarxes socials a càrrec de Jordi Gamell, amb motiu del 5è Festival Mirador Photo Garrigàs. També va ser un èxit la xerrada sobre fotografia de vinyes i vi a càrrec de Josep Roca, el millor sommelier del món, i Josep Oliva, autor de les fotografies del llibre "Rere les Vinyes. Un viatge a l’ànima dels vins".

Tot el públic assistent va gaudir del talent i coneixement de tots els ponents i especialment d'en Josep Roca, un regal de sensibilitat, filosofia, psicologia i passió pel vi i per les persones que el fan. Garrigàs tindrà en el record aquesta jornada i el Consistori en nom de tot el poble va regalar un exemplar del "Quadern de Garrigàs" a cadascun dels ponents.

Va culminar la jornada del dissabte amb la projecció de muntatges audiovisuals de fotos professionals i aficionats i un sopar popular al qual hi varen assistir unes 80 persones.

Aquests dies, es poden visitar dues exposicions: "Els Mentawai Progrés o retrocés?" un reportatge fotogràfic fet per Marina Calahorra, guanyadora de la catorzena convocatòria dels Joves Fotogràf(e)s de les Comarques Gironines, impulsada per INSPAI, centre d'Imatge de la Diputació de Girona i una específica de la temàtica d'enguany del Festival la de "Vinyes i Vins" fotografies d'en Josep Oliva.

El diumenge la gimcana fotogràfica pels carrers de Garrigàs, va congregar nombrosos grups participants i va ajudar a descobrir detalls inèdits i racons del nostre poble, la jornada ha estat acompanyada per atraccions gratuïtes per la mainada i uns tastets de Vi de diversos tallers de la zona, formatge i productes gurmet. tot plegat ha propiciat un final de Festival molt participatiu, arrodonit pel lliurament de premis dels diferents concursos d'ambdós dies. 3 premis al concurs de fotografies de vinyes i vins, 3 premiats de la gimcana fotogràfica i finalment 3 premis del concurs de selfies.

Enguany el Festival ha incorporat el llançament del garrí, és una tradició garriguenca, que consisteix en veure qui arriba més lluny llançant un nino de roba amb la forma de garrí. Enguany ha tingut un caire solidari que ha recaptat 55,90 €, repartits al per a l'ONG Metges Sense Fronteres i l'AMPA de l'escola CEIP Garrigàs.

La Comissió Mirador Photo valora molt positivament la jornada i ja està carregant piles per emprendre el Festival per l'any vinent.