Llançà

Un matinal d'Urban Sketching transforma la Casa de l'Abat de Llançà

L'activitat es fa dins les Jornades del Patrimoni que se celebren fins aquest diumenge

07.10.2017 | 06:00
La Casa de l´Abat es transformarà a través del dibuix

La Casa de l´Abat de Llançà obrirà les seves portes als visitants, aquest dissabte dia 7, i acollirà una sessió d´Urban Sketching a càrrec del col·lectiu Urban Sketchers Girona. Durant tot el matí, els dibuixants il·lustraran in situ la Casa de l´Abat. L´activitat és oberta a tothom, es pot venir a dibuixar o únicament a visitar aquest espai d´interès. Hi haurà servei de beguda a càrrec del productor local de la Mar d´Amunt cervesa artesana. La proposta, organitzada pels mateixos propietaris de la Casa de l´Abat i Ecoturisme Empordà amb el suport de Llançà Turisme de l´Ajuntament de Llançà, s´emmarca dins de les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa conjunta del Consell d´Europa i la Comissió Europea i que està considerada com la manifestació cultural participativa més important d´Europa en matèria de patrimoni. També a Llançà està prevista una visita teatralitzada: El monjo Crispí, per tot el nucli antic, el dia 7.

El Consell d´Europa dedica la 25a edició de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) enguany sota el lema "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats". Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren a Catalunya els dies 6, 7 i 8 d´octubre del 2017 amb l´objectiu de posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

A Castelló d´Empúries a l´antiga Sinagoga jueva es fan dues visites guiades més durant el cap de setmana: el dissabte 7 d´octubre a 2/4 d´11, i el diumenge 8 d´octubre a les 12 del migdia, per 2 €. També dissabte tindran lloc dues visites guiades Castelló d´Empúries medieval al centre històric, a les 11 i a les 5, a càrrec d´EmpordàBrava. I el diumenge 8 d´octubre, a les 11 del matí, tindrà lloc una nova visita guiada de l´Itinerari Literari Fages de Climent.

Arreu la comarca

Les Jornades arriben amb una àmplia presència arreu de la comarca. A l´Escala, hi haurà visita guiada a la Domus d´Empúries i portes obertes al jaciment, i també a l´Alfolí de la Sal, el dia 7.

Des de divendres i fins el  8 d´octubre, Roses s´uneix a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb una desena d´activitats de format molt variat que permeten endinsar-se en el patrimoni rosinc des de diferents vessants, ja sigui jugant a una missió skape als búnquers del Castell, participant en el Cafè de la Memòria a Ca l´Anita, amb visites guiades o fent un itinerari personal (Locus Amoenus) fins a la Biblioteca de Roses. El dia 8, a l´església, hi haurà concert amb l´Orquestra Versatile a les sis de la tarda.

Les jornades continuen unint patrimoni i música a Borrassà amb una visita guiada a l´església de Sant Andreu, el dia 7 a les 4 de la tarda i concert amb La Jove Orquestra de Figueres, a les 6. L´agenda de totes les activitats es pot consultar al web http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema