La programació acadèmica i musical de la XXVII edició del Festival Terra de Trobadors de Castelló d´Empúries potencia el cicle de música culta "Só de Lohn", dedicat a la música sacra i el cicle de conferències sobre l´època medieval "Miquel Pujol Canelles".

En l´edició d´enguany que es celebrarà del 8 al 10 de setembre, es potencien el cicle de música culta "Só de Lohn", dedicat a la música sacra i el cicle de conferències sobre l´època medieval "Miquel Pujol Canelles".

El grup de cant gregorià Schola Antiqua dirigits per Juan Carlos Asensio oferirà un concert el divendres 9 de setembre a les 19:30h. i Locus Desperatus oferirà el concert, Dulces Resonabat Sonus, música escolàstica a la capella reial de Martí l´Humà, el dissabte 10 de setembre a les 19:30h., ambdós concerts a la Basílica de Santa Maria.

Pel que fa al cicle conferències "Miquel Pujol i Canelles", s´obrirà amb la conferència de Josep Maria Gironella sobre el convent de Sant Domènec i la posterior presentació de la revista Mot So Razo, del centre d´Estudis Trobadorescos, a càrrec de Miriam Cabré.

Posteriorment hi passaran els doctors en història, Francesc J. Gómez i Eduard Juncosa.

També es presentarà el llibre "El judici final. So, imatge, litúrgia. Escena" amb Maria Carmen Gomez-muntané, Eduardo Carrero, Sadurní Martí i Jordi Canet.

Terra de Trobadors estarà centrat en el període del comte Malgaulí, el darrer comte d´Empúries i en els 700 anys de la fundació del convent de Sant Domènec.