El coreògraf francès, Thierry Malandain porta per primera vegada a Catalunya la seva particular lectura del conte La Bella i la Bèstia amb música en directe sobre la base de la partitura de Txaikovski, a càrrec de la Euskadiko Orkestra Sinfonikoa, sota les ordres de la batuta d´Ainars Rubikis. 23 ballarins i un centenar de músics arriben a Peralada disposats a fer un somiar al públic.

Aquest divendres, el Malandain Ballet Biarritz debutarà al Festival després d´haver rebut aquest any el Premi a la millor companyia de l´any que concedeix l´Associació Professional de la Critica. Una nit de conte a càrrec d´uns ballarins amb formació clàssica i expressió que, gràcies a les coreografies de Malandain, són clàssiques per alguns i contemporànies per a altres. Aquest espectacle es va estrenar a finals del 2015 a l´Òpera Royal de Versailles arriba per primera vegada a Catalunya.

La Fundació Castell de Peralada, en la seva política de Responsabilitat Corporativa, col·labora novament amb l´organització de la Nit del Alzheimer en benefici de la Fundació ACE, entitat privada dedicada a la diagnosis, tractament, investigació i suport a las persones amb Alzheimer i altres demències. La nit de l´Alzheimer s´ha organitzat coincidint amb l´actuació de La Bella y la Bestia aquest divendres 28 de juliol al Festival Castell de Peralada.

Figueres acull la 'Megabarra' del Malandain Ballet Biarritz

El dia abans de l´actuació del Malandain Ballet Biarritz a Peralada s´ha convocat una gran barra de ball a la plaça Gala Salvador Dalí de la capital de l´Alt Empordà, dijous a partir de les 11.00 hores. El mestre de ball de la formació impartirà una classe de ball que estarà oberta a tothom que vulgui participar i fer un tast d´aquesta proposta. És una iniciativa del Festival de Peralada, Malandain Ballet Biarritz, Ajuntament de Figueres i Fundació Gala Salvador Dalí, entre d´altres.