Tothom coneix 'El Quixot de la Manxa' de Cervantes, però pocs l´han llegit. Molts, potser, han sentit les ganes de fer-ho, però no s´han acabat d´animar. Ara no tindran excusa, ja que la biblioteca municipal Ramon Bordas de Castelló d´Empúries els ho posa fàcil organitzant un club de lectura dedicat íntegrament a aquest clàssic de la literatura espanyola. Serà un club que es farà cada dos mesos tot arrancant el proper 16 de novembre. La idea és que els participants es trobin amb alguns capítols ja llegits i comentar-los plegats. "Es tracta de posar en comú sensacions, diferents experiències lectores per així obtenir una mirada més àmplia i enriquida d´una obra que va significar el naixement de la novel·la moderna", comenten.

A banda d´aquesta novetat, la biblioteca també ha volgut enguany sumar-se a una iniciativa que ja fa uns anys es fa a Figueres i l´Escala: el club de lectura Llegir el Teatre. La proposta la conduirà Maria Rosa Oliveras i la primera lectura teatral serà La Fortuna de Sílvia, de Sagarra. A més, una altra novetat serà l´Hora dels pares, un taller dirigit a famílies amb fills de 0 a 5 anys conduït per Joan Boher qui els donarà pautes per aprendre a explicar contes als seus fills.

Còmics i Fages de Climent

Dins la línia dels Clubs de lectura, Castelló segueix explorant l´univers dels còmics. El primer que han triat per analitzar, aquest 21 d´octubre, és 'Maus' d´Art Spiegelman, considerat un dels millors còmics de la història que el 1992 va guanyar un premi Pulitzer. El conduirà Ovídia Barneo. Uns dies més tard, el 28, es farà una lectura especial de l´obra 'Climent' del poeta Carles Fages de Climent, conduïda per Anna Perera, tècnica de la Càtedra de patrimoni literari Anglada-Fages.